Cottage Pie (placinta traditionala englezeasca)

de gaby_duceag in Vita, 31 Oct 2012 | 5054 vizualizari

 

Cantitatile retetei sunt relative, in functie de marimea vasului, de numarul de persoane prezente la masa, de legumele folosite.

 

INGREDIENTE

  • carne de vita
  • ceapa
  • morcov
  • porumb fiert
  • mazare (de data asta nu am pus)
  • 2 linguri sos de soia
  • 2 linguri pasta tomate
  • 150 ml supa de legume
  • cartofi
  • galbenus de ou (un galbenus pentru 4-5 cartofi)
  • unt
  • lapte
  • branza rasa
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cottage Pie (placinta traditionala englezeasca):

Pune cartofii curatati si spalati la fiert in apa cu sare.

Intre timp curata ceapa, morcovul si toace-le marunt.

Topeste unt intr-o tigaie si pune ceapa si morcovul. Caleste-le 5 minute.

Adauga carnea de vita pe care in prealabil ai tocat-o prin masina de carne. Caleste-o pana se deschide la culoare, amestecand. Stinge cu supa, adauga sosul de soia , pasta de tomate, sare si piper. Omogenizeaza si lasa la foc mediu, amestecand cand si cand, pana ce carnea e patrunsa bine, si a ramas doar putin lichid. Inainte cu 5 minute de a opri focul adauga si porumbul, mazarea sau alte legume dupa preferinte.

Unge un vas termorezistent cu unt si repartizeaza uniform compozitia de carne.

Din cartofii fierti prepara un piure cremos adaugand unt, galbenusuri, branza rasa si lapte.

Repartizeaza-l uniform peste compozitia de carne si introdu  vasul in cuptorul preincalzit, la foc iute, pana cand piureul se rumeneste usor la suprafata.

 

RETETA IN IMAGINI

Cottage Pie (placinta traditionala englezeasca)-0
Cottage Pie (placinta traditionala englezeasca)-1
Cottage Pie (placinta traditionala englezeasca)-2

COMENTARII (49)

sebirizescu

sebirizescu 1

01.04.2013, 15:49

foarte buna

Panacris

Panacris 1

03.04.2013, 08:23

Savuroasă! Chiar trebuie probată!

gaby_gabytza

gaby_gabytza 1

01.04.2015, 10:27

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!