Cottage Pie (placinta traditionala englezeasca)

de gaby_duceag in Vita, 31 Oct 2012 | 9246 vizualizari

 

Cantitatile retetei sunt relative, in functie de marimea vasului, de numarul de persoane prezente la masa, de legumele folosite.

 

INGREDIENTE

  • carne de vita
  • ceapa
  • morcov
  • porumb fiert
  • mazare (de data asta nu am pus)
  • 2 linguri sos de soia
  • 2 linguri pasta tomate
  • 150 ml supa de legume
  • cartofi
  • galbenus de ou (un galbenus pentru 4-5 cartofi)
  • unt
  • lapte
  • branza rasa
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cottage Pie (placinta traditionala englezeasca):

Pune cartofii curatati si spalati la fiert in apa cu sare.

Intre timp curata ceapa, morcovul si toace-le marunt.

Topeste unt intr-o tigaie si pune ceapa si morcovul. Caleste-le 5 minute.

Adauga carnea de vita pe care in prealabil ai tocat-o prin masina de carne. Caleste-o pana se deschide la culoare, amestecand. Stinge cu supa, adauga sosul de soia , pasta de tomate, sare si piper. Omogenizeaza si lasa la foc mediu, amestecand cand si cand, pana ce carnea e patrunsa bine, si a ramas doar putin lichid. Inainte cu 5 minute de a opri focul adauga si porumbul, mazarea sau alte legume dupa preferinte.

Unge un vas termorezistent cu unt si repartizeaza uniform compozitia de carne.

Din cartofii fierti prepara un piure cremos adaugand unt, galbenusuri, branza rasa si lapte.

Repartizeaza-l uniform peste compozitia de carne si introdu  vasul in cuptorul preincalzit, la foc iute, pana cand piureul se rumeneste usor la suprafata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cottage Pie (placinta traditionala englezeasca)" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Placinta cu cartofi si carne