Coulis de capsuni

de AlexTeacher in Dulceata / Gem, 13 Mai 2015 | 1140 vizualizari

 

Coulis este un sos gros, preparat din legume sau fructe si trecut prin sita.
Coulis-ul de capsuni este delicios alaturi de un croissant proaspat sau poate fi ingredientul cheie dintr-un desert cu care vrei sa impresionezi.
Nu trebuie sa ma credeti pe cuvant. Incercati aceasta minunatie daca tot a venit sezonul capsunelor ! :D

Foto credit: Bucataras Anca

 

INGREDIENTE

    • Garrone/Cherry/Martini rosu – 200 ml
    • Capsuni – 800 g – 1 kg
    • Cardamon boabe – 4 buc
    • Anason stelat – 1 buc
    • Baton de scortisoara – 1 buc
    • Bobite de ienibahar – 4 buc
    • Fulgi de chilly – 2 – 3 fulgi
    • Coaja rasa de la o 1/2 portocala
    • Pastaie de vanilie – 1/2 buc
    • Zahar gelifiant – 150 g
    • Otet cu ghimbir si miere – 50 ml
    • Gellfix – 1/2 pachet
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coulis de capsuni:

  • Adaugati anasonul stelat, boabele de cardamon, batonul de scortisoara, bobitele de ienibahar, coaja de portocala, fulgii de chilly si pastaia de vanilie intr-un infuzor;

  • Adaugati Garrone/Cherry/Martini rosu impreuna cu otetul cu ghimbir si miere la redus, pe foc – tot aici in procesul de reductie, adaugati si infuzorul;

  • Blendati bine capsunile cu ajutorul lui Breville Hand Blender;

  • In momentul in care lichidul s-a redus in proportie de 3/4 adaugati capsunile blendate si lasati-le sa fiarba la foc mic pana se mai incheaga (apa se va evapora, iar aroma se va simti mult mai intens) – nu uitati sa amestecati din cand in cand in ele ca sa evitati lipirea;

  • Spre sfarsit adaugati zaharul gelifiant si gellfix-ul si incorporati-le bine pana se dizolva;

  • Opriti focul si lasati coulis-ul sa se raceasca;

  • Odata racit, puneti-l in frigider si serviti-l dupa cca 3-4 ore – este senzational dimineata, pe un sandwich, un croissant sau atunci cand doriti sa decorati un tort;

 

Pofta buna ! 

 

RETETA IN IMAGINI

Coulis de capsuni-0
Coulis de capsuni-1
Coulis de capsuni-2

COMENTARII (17)

Criss

Criss 1

16.05.2015, 09:58

poa

poa 1

18.05.2015, 20:31

Ce bine arata!

Bya Ralu

Bya Ralu 1

21.02.2016, 18:14

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!