“Courtesan au Chocolat”, desertul din filmul “The Grand Budapest Hotel”

de Nu e moft in Prajituri, 25 Apr 2014 | 3403 vizualizari

 

Aţi văzut “The Grand Budapest Hotel”?

“Courtesan au Chocolat” e un desert din gogoşele choux a la creme, care alături de personajele simpatice – Gustave H. şi Zero Moustafa – conturează atmosfera vremurilor din The Grand Budapest Hotel. Filmul mi-a plăcut foarte tare şi am fost foarte bucuroasă să găsesc reţeta pe www.buyyfeed.com.

Nu vă povestesc despre film, ca să nu vă stric distracţia în cazul în care nu l-aţi văzut încă. În schimb, vă pot povesti despre desert. Reţeta o găsiţi şi pe link-ul de mai sus. Eu l-am preparat de două ori, aşa că o să postez varianta care mi-a plăcut mai mult.

 

INGREDIENTE

ALUAT

  • 125 ml apă
  • 125 ml lapte
  • 100 g unt cu 80% grăsime
  • 1/2 linguriţă sare
  • o lingură rasă de zahăr
  • 150 g făină
  • 4 ouă

CREMĂ- Şarlotă de ciocolată

  • 300 ml lapte
  • 4 gălbenuşuri mari
  • 100 g zahăr
  • 3 linguri amidon
  • 200 g ciocolată neagră
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA “Courtesan au Chocolat”, desertul din filmul “The Grand Budapest Hotel”:

 

ALUATUL

Pasul 1 Am pus apa, laptele şi sarea la fiert. Se adaugă untul în bucăţi şi zahărul. 

Pasul 2 În momentul în care încep să fiarbă, se retrage de pe flacără şi se varsă făina dintr-o mişcare, frecând energic pasta până se desprinde de pe vas. 

Pasul 3 Se continuă frecarea aluatului până se mai răceşte şi se adaugă, unul câte unul, ouăle întregi. 

Pasul 4 Am lăsat aluatul să se răcorească. Între timp am făcut crema.

CREMA

Pasul 5 Am amestecat gălbenuşurile cu zahărul şi amidonul, plus un pic de lapte rece. După ce s-a omogenizat, am adăugat şi restul laptelui şi am pus compoziţia la foc mic, amestecând tot timpul.  

Pasul 6 După ce s-a întărit şarlota, am adăugat ciocolata şi am dat crema la rece. 

Pasul 7 Am pus aluatul in sacul de pasticerie si am facut rozete din aluat pe care le-am copt la foc potrivt, 25 min.

Pasul 8 Când au fost gata, le-am lăsat să se răcească, le-am umplut cu crema de ciocolată şi le-am decorat cu royal icing (albuş amestecat cu 300 g zahăr pudră şi o lingură de apă de trandafiri).

 

Daca ti-a placut reteta noastra "“Courtesan au Chocolat”, desertul din filmul “The Grand Budapest Hotel”" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Choux à la crème