Cous-cous cu legume si pui

de Oana in Pui, 21 Iul 2009 | 28834 vizualizari

 

O mancare super rapida si buna de te lingi pe degete!

 

INGREDIENTE

  • un piept mare de pui
  • un morcov mare
  • un dovlecel
  • jumatate de ceapa rosie
  • un ardei gras
  • o rosie
  • o ceasca cu cous-cous
  • sare
  • piper
  • boia dulce
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cous-cous cu legume si pui:

Pieptul de pui se taie cuburi mari. Legumele se curata, se spala, jumatate de morcov se da pe razatoarea mica si cealalta se taie bastonase. La fel se procedeaza si cu dovlecelul (asta pentru mofturosii care nu mananca legumele, ii pacalim putin :)) ). Ceapa se toaca marunt, ardeiul gras se taie fasii mai groase. Rosia se decojeste si se da pe razatoarea mica. Se pregateste o cana cu apa fiarta si inca 1 l de apa clocotita.

Buuun! Intr-o cratita cu putin ulei se pune carnea si se perpeleste putin pe toate partile, adaugand cate putina apa calda din cana (sa se inabuseasca mai mult). Se adauga apoi ceapa, morcovul si dovlecelul ras si inca putina apa. Se lasa sa se inmoaie, se adauga sare, piper si boia. Dupa 5 minute se pun si celelate legume, apoi litrul de apa fiarta, se acopera cu capac si se lasa sa fiarba pana se inmoaie bine carnea si legumele.

Se opreste focul, se adauga cous-cous-ul si se lasa acoperit 5 minute. Apoi se amesteca incet cu o spatula si se mai lasa inca 5 minute cu capac, timp in care se va umfla frumos!

 

TIPS-URI

1

Supa se poate strecura, se adauga cous-cous-ul in supa fierbinte si se serveste separat cu legumele, fiacare cum doreste.

2

Pentru un gust deosebit se poate adauga praf de ghimbir si turmenic.

3

In supa de legume se pot adauga legume dupa gustul fiecaruia.

RETETA IN IMAGINI

Cous-cous cu legume si pui-0
Cous-cous cu legume si pui-1
Cous-cous cu legume si pui-2
Cous-cous cu legume si pui-3
Cous-cous cu legume si pui-4
Cous-cous cu legume si pui-5
Cous-cous cu legume si pui-6
Cous-cous cu legume si pui-7
Cous-cous cu legume si pui-8
Cous-cous cu legume si pui-9

COMENTARII (22)

Ligia Bxl 1

26.12.2010, 20:06

care e problema nu e bun?mie-mi place mult vreau si yo

Samira 1

26.12.2010, 23:02

Draga mea comanligia, eu nu am spus ca nu e bun, eu am contestat faptul ca a fost prezentata ca fiind o reteta din bucataria marocana ! E ca si cum as spune ca palinca din Ardeal este bautura nationala a polonezilor!
O seara linistita si cu tot dragul:
SARBATORI FERICITE !

adry88 1

08.05.2011, 16:19

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04