Cous cous cu sos de rosii servit cu piept de pui

de T I M E A in Pui, 12 Mai 2015 | 4503 vizualizari

 

Imi place cuşcuşul si simplu, gatit doar cu legume dar si in varianta aceasta cu sos de rosii.

Sper sa va placa si voua reteta mea si sa o incercati si voi.

 

INGREDIENTE

  • 1 cana cuşcuş ( am folosit o cana de 200-220 ml)
  • 1 ceapa potrivita
  • o felie ardei verde, o felie ardei rosu, o felie ardei galben
  • un pic de ulei de masline
  • o cana suc de rosii
  • 3-4 catei de usturoi
  • 2 lingurite sos de soia
  • 2 linguri sos Thai ( nu e neaparat dar mie imi place mult in combinatia aceasta)
  • sare si piper dupa gust
  • busuioc verde tocat
  • Servim mancarea cu piept de pui la gratar
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cous cous cu sos de rosii servit cu piept de pui:

Punem mai intai cuşcuşul la fiert in apa cu putina sare.

In acest timp punem o tigaie pe foc si picuram in ea un pic de ulei de masline in care calim apoi ceapa si ardeiul tocate marunt.

Turnam peste legumele calite sosul de rosii si lasam sa fiarba cateva minute (4-5) dupa care adaugam usturoiul taiat feliute mici si busuiocul tocat marunt. Adaugam sare si piper dupa gust si lasam sa fiarba inca aprox 6-8 minute.

Strecuram cuscusul fiert si il adaugam peste sosul de rosii adaugand apoi sosul Thai si sosul de soia.

Pregatim pieptul de pui condimentat la gratar si servim cu garnitura de cuşcuş.

TIPS-URI

1

Puteti servi si cu alt tip de carne

Daca ti-a placut reteta noastra "Cous cous cu sos de rosii servit cu piept de pui" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pui cu orez la cuptor