Cous-cous cu legume

de bubulina44 in Mancaruri de post, 15 Mar 2012 | 7778 vizualizari

 

Nu am descoperit de mult couscous-ul iar prima data am gasit in magazin numai din acela "romanesc" adica efectiv paste fainoase taiate maruntel....o sa postez si o reteta cu carne de pui in care am folosit acel pseudo-cuscus, a fost bun insa nu se compara. Apoi am gasit cous cous adevarat, marunt, din grau dur, asa cum trebuie. E foarte bun la retetele rapide deoarece se prepara simplu si rapid. Mi s-au cerut si retete de post asa ca am facut una chiar astazi. Simpla si rapida!

 

INGREDIENTE

  • 3-4 ciuperci champignon
  • 1 ardei capia
  • 1-2 fire ceapa verde
  • 1 fir de ulei
  • 1-2 linguri pasta de gogosari
  • 250 gr cous cous cous (cușcuș)
  • 1-2 catei de usturoi
  • patrunjel verde din belsug
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cous-cous cu legume:

Se spala bine legumele apoi se feliaza julienne pentru ca se pot prepara mai repede.

Se pune un fir de ulei de ulei intr-o tigaie mai adanca, antiaderenta (eu am folosit wok) la foc mediu-mare apoi se adauga usturoiul si ceapa taiata marunt si frunzele de ceapa feliate subtire. Amestecam 2-3 minute la foc iute apoi adaugam pasta de gogosari, care da legumelor si culoare si o aroma deosebita. In acest moment puteti pune apa la fiert, pentru umezirea couscous-ului. In fine adaugam ardeiul si ciupercile, amestecand continuu.

Lasam cam 4-5 minute la foc iute, timp in care pregatim couscous-ul conform indicatiilor de pe ambalaj. In general se recomanda cam 60-80 gr per portie, eu la cantitatea de legume descrisa am folosit cam 250 gr, respectiv 4 portii. La cantitatea de cous cous pentru cate optati se respecta aceeasi cantitate de apa, chiar  o idee mai multa, deoarece se absoarbe foarte repee. Se poate pune optional un fir de ulei de masline apoi se acopera cu un capac si  pana mai amestecati legumele de 2 ori si presarati putin patrunjel si couscous-ul va fi gata.

Noi am servit legumele pe pat de couscous, apoi le-am amestecat, totul tine de prezentare. Less is more :)

Spor si Bon appétit ;)

TIPS-URI

1

Se poate servi atat cald cat si rece, mai ales daca adaugati foarte putin ulei.

2

Nu am adaugat sare deoarece pasta de gogosari tine loc de sare, vegeta si ce mai folositi, suplimentar puteti adauga insa numai la final.

3

Stiati ca: Couscous-ul este un aliment preferat in anumite diete, este foarte satios, totusi sarac in calorii, la mare concurenta cu orezul?

Daca ti-a placut reteta noastra "Cous-cous cu legume" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

bucatarimcudiana 1

16.03.2012, 11:53

multumesc andreea, am sa caut

Sim0na 1

16.03.2012, 19:53

Si mie-mi place cus-cus-ul!

bubulina44 1

19.03.2012, 00:26

@DanMonica, ma bucur ca iti place ideea, in combinatiile cu legume e cel mai bun @ Sim0naWorld - daca l-ar incerca mai multa lume sigura ar putea concura orezul

COMENTEAZA

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Mancarica de prune uscate si afumate, cu frecatei