Cous-cous cu legume

de bubulina44 in Mancaruri de post, 15 Mar 2012 | 4899 vizualizari

 

Nu am descoperit de mult couscous-ul iar prima data am gasit in magazin numai din acela "romanesc" adica efectiv paste fainoase taiate maruntel....o sa postez si o reteta cu carne de pui in care am folosit acel pseudo-cuscus, a fost bun insa nu se compara. Apoi am gasit cous cous adevarat, marunt, din grau dur, asa cum trebuie. E foarte bun la retetele rapide deoarece se prepara simplu si rapid. Mi s-au cerut si retete de post asa ca am facut una chiar astazi. Simpla si rapida!

 

INGREDIENTE

  • 3-4 ciuperci champignon
  • 1 ardei capia
  • 1-2 fire ceapa verde
  • 1 fir de ulei
  • 1-2 linguri pasta de gogosari
  • 250 gr cous cous cous (cușcuș)
  • 1-2 catei de usturoi
  • patrunjel verde din belsug
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cous-cous cu legume:

Se spala bine legumele apoi se feliaza julienne pentru ca se pot prepara mai repede.

Se pune un fir de ulei de ulei intr-o tigaie mai adanca, antiaderenta (eu am folosit wok) la foc mediu-mare apoi se adauga usturoiul si ceapa taiata marunt si frunzele de ceapa feliate subtire. Amestecam 2-3 minute la foc iute apoi adaugam pasta de gogosari, care da legumelor si culoare si o aroma deosebita. In acest moment puteti pune apa la fiert, pentru umezirea couscous-ului. In fine adaugam ardeiul si ciupercile, amestecand continuu.

Lasam cam 4-5 minute la foc iute, timp in care pregatim couscous-ul conform indicatiilor de pe ambalaj. In general se recomanda cam 60-80 gr per portie, eu la cantitatea de legume descrisa am folosit cam 250 gr, respectiv 4 portii. La cantitatea de cous cous pentru cate optati se respecta aceeasi cantitate de apa, chiar  o idee mai multa, deoarece se absoarbe foarte repee. Se poate pune optional un fir de ulei de masline apoi se acopera cu un capac si  pana mai amestecati legumele de 2 ori si presarati putin patrunjel si couscous-ul va fi gata.

Noi am servit legumele pe pat de couscous, apoi le-am amestecat, totul tine de prezentare. Less is more :)

Spor si Bon appétit ;)

 

TIPS-URI

1

Se poate servi atat cald cat si rece, mai ales daca adaugati foarte putin ulei.

2

Nu am adaugat sare deoarece pasta de gogosari tine loc de sare, vegeta si ce mai folositi, suplimentar puteti adauga insa numai la final.

3

Stiati ca: Couscous-ul este un aliment preferat in anumite diete, este foarte satios, totusi sarac in calorii, la mare concurenta cu orezul?

RETETA IN IMAGINI

Cous-cous cu legume-0
Cous-cous cu legume-1
Cous-cous cu legume-2
Cous-cous cu legume-3

COMENTARII (21)

bucatarimcudiana

bucatarimcudiana 1

16.03.2012, 11:53

multumesc andreea, am sa caut

Sim0na

Sim0na 1

16.03.2012, 19:53

Si mie-mi place cus-cus-ul!

bubulina44

bubulina44 1

19.03.2012, 00:26

@DanMonica, ma bucur ca iti place ideea, in combinatiile cu legume e cel mai bun @ Sim0naWorld - daca l-ar incerca mai multa lume sigura ar putea concura orezul

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!