Couscous cu legume

de sisterskitchen in Mancaruri de post, 26 Sep 2012 | 3401 vizualizari

 

Se spune că o mâncare bogată în carbohidraţi şi bine condimentată te scapă de mahmureală şi te pune pe picioare. Ce vă putem spune este că după acest couscous ne-am suit la loc în vârful patului şi am pus un film, şi, într-adevăr, nu am adormit!
Lăsând gluma la o parte, reţeta asta pică bine oricând, dar mai ales atunci când cauţi ceva hrănitor, lipsit de grăsimi şi uşor de preparat.

 

INGREDIENTE

  • 100 gr couscous
  • 1 cartof
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras
  • 1 ceapă tocată mărunt
  • 1 roşie tăiată cuburi (poate fi şi din conservă)
  • 1/2 linguriţă pastă harissa
  • 1/2 linguriţă turmeric
  • 1/2 linguriţă chimen
  • 2 căţei de usturoi
  • 1 legătură patrunjel
  • ulei de măsline,
  • sare, piper
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Couscous cu legume:

1.Într-o cratiţă căliţi ceapa tocată în ulei de măsline, apoi adăugaţi usturoiul. Puneţi pasta harisa, turmericul şi chimenul, amestecaţi şi lăsaţi aromele să se combine. Adăugaţi cartofii tăiaţi cuburi, morcovii şi ardeiul în feliuţe, apoi roşiile. Potriviţi de sare si piper. Adăugaţi apa cat să le acopere şi lăsaţi să fiarbă acoperite, cca 30 de minute.

2.Într-un castron puneţi couscous-ul, cu un praf de sare şi o lingură de ulei de măsline. Turnaţi apa fierbinte şi acoperiţi vasul; ar trebui ca apa să fie absorbită în 5-6 minute. Amestecaţi cu o furculiţă- ulei de măsline vă impiedică granulele să se lipească.

3.Faceţi o adâncitură în mijloc şi turnaţi legumele şi tot sosul lor fierbinte. Presăraţi pătrunjel tocat şi serviţi imediat.

 

COMENTARII (14)

Alexandra Elena 1

28.09.2012, 21:11

pot sa ma asez la masa?arata super

Gabytza27 1

29.09.2012, 22:51

Arata grozav

sisterskitchen 1

10.12.2012, 22:12

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41