Covrigei cu chimen

de Adele in Aperitive / Garnituri, 25 Oct 2014 | 2124 vizualizari

 

M-am inspirat dupa reteta Claudiei :http://www.bucataras.ro/retete/covrigei-cu-branzeturi-in-si-chimen-63549.html ..
Sunt minunati de buni ..:P

 

INGREDIENTE

  • 300-400 gr de faina.
  • 150 gr telemea rasa.
  • 1 ou.
  • 100 gr unt/margarina.
  • 10 gr sare.
  • chimen.
  • 5 gr drojdie.
  • 50 gr apa calda.
  • 1 ou pentru uns.
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covrigei cu chimen:

Am pus drojdia intr-un pahar cu apa calda si am dizolvat-o,dupa care intr-un vas am amestecat faina cu sare,chimen si branza rasa ,am adaugat oul ,untul taiat bucati si drojdia si am framanta un aluat potrivit.

Din aluat am taiat bucati mici din care am format covrigeii unul cate unul in mana(daca aveti forma o puteti folosi) i-am asezat in tava ,i-am uns cu ou si deasupra am presarat sare.Dupa care i-am dat la cuptor pentru 20 de minute la 200 °.

Pofta buna!!

 

RETETA IN IMAGINI

Covrigei cu chimen-0
Covrigei cu chimen-1
Covrigei cu chimen-2
Covrigei cu chimen-3

COMENTARII (33)

Adele 1

26.10.2014, 11:04

Rocsi

Bya Ralu 1

26.10.2014, 18:00

ce buni sunt

Adele 1

26.10.2014, 18:17

Bya

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20