Covrigei cu sare si miere

de adasev12 in Piine, 20 Oct 2010 | 4690 vizualizari

 

chiar daca e deja noapte, eu va poftesc la un covrigel cald, dulce sau sarat....cum va place....daca nu lasati pe dimineata....

 

INGREDIENTE

  • 600 g faina
  • 15 g drojdie
  • o lg zahar
  • o l-ita de sare
  • 50 g margarina topita
  • 100 ml lapte
  • 100 ml apa
  • pt covrigeii sarati:
  • 1 l-ita faina si o juma de l-ita sare
  • pt cei dulci:
  • o l-ita miere
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covrigei cu sare si miere:

drojdia se dizolva in apa calduta si se amesteca cu sarea si zaharul, se lasa apoi vreo 15 min  la loc cald.

se pune faina intr-un vas , in mijloc se pune maiaua de drojdie si se amesteca  usor, apoi se adauga laptele caldut si apa tot calda, apoi margarina topita, dar nu f calda....se amesteca toate f bine, apoi se rastoarna pe masa si se framanta fff bine, cam 15 min, pana incepe aluatul sa faca basicute si se crapa...cu cat e framantat mai bine, cu atat va fi mai pufos. se pune inapoi aluatul in vas , s epresara cu faina si se acopera cu un prosop gros. se da la loc cald cca 45-50 min. eu am pornit focul la un ochi la aragaz, am dat la minim, am pus peste o tava cu fundul in sus, apoi un prosop si vasul cu aluat peste. am lasat asa, si cand s-a infierbantat prea tare, l-am luat un timp , apoi l-am pus iar aproape de caldura. in 45 min a crescut ffff frumos, am scos apoi aluatul si l-am mai framantat vreao 3-4 min apoi l-am lasat iar la cald inca o juma de ora. timp in care a crescut iar .

se imparte apoi aluatul in 20 de buc, se lucreaza fiecare bucatica pana ajunge la grosimea unei grisine, se rasuceste sub forma de covrigel si se pune in tava unsa cu un si tapetata cu faina. cred ca cu foaie de copt era mai bine, dar nu am avut acum. jumatate din aluat l-am facut sub forma de coronita impletita in trei.

dam covrigeii la cuptorul preincalzit in prealabil la 220 g pt 10 min, scoatem si ii ungem cu maia sarata facuta din faina, sare si apa, iar cei sub forma de coronita ii ungem cu miere. se mai lasa la cuptor inca 8-10 min nu mai mult.

 

TIPS-URI

1

din cauza margarinei vor ramane usor faramiciosi, nu se vor usca, si vor fi f buni si reci( se poate folosi si ulei, dar personal cred ca margarina e o optiune mult mai buna)

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Covrigei cu sare si miere 57395
retete culinare - Covrigei cu sare si miere 57396
retete culinare - Covrigei cu sare si miere 57397
retete culinare - Covrigei cu sare si miere 57398
retete culinare - Covrigei cu sare si miere 57399
retete culinare - Covrigei cu sare si miere 57400
retete culinare - Covrigei cu sare si miere 57401

COMENTARII (23)

adasev12 1

21.10.2010, 21:18

mersi lilikule!

Laly 1

21.10.2010, 22:25

Si eu vreau un covrigel

adasev12 1

21.10.2010, 22:54

sigur laly, si tu...

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D