Covrigei cu susan

de ela in Aperitive / Garnituri, 31 Ian 2012 | 3066 vizualizari

 

Medi vrea sa gatim...dar Adina vrea sa se joace...atunci hai sa ne jucam si sa mancam covrigi:)))

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 250 gr margarina
  • 3 linguri faina
  • 2 albusuri
  • 2 galbenusuri
  • 3 linguri smantana
  • 10 gr drojdie proaspata
  • 1 praf de sare
  • 3 linguri lapte cald
  • seminte de susan
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covrigei cu susan:

Lasam margarina la temperatura camerei cu cateva ore inainte.

Incalzim laptele in care punem la inmuiat drojdia.Batem albusurile cu un praf de sare.

Cernem faina intr-un vas mai mare si asezam in mijlocul ei drojdia dizolvata,albusurile batute,margarina,smantana si un praf de sare.Amestecam toate ingredientele si framantam pana devine un aluat omogen,elastic pe care il lasam la temperatura camerei acoperit,minim 30minute.

Intindem aluatul pana devine o foaie mai grosuta si decupam cu ajutorul formei(trecuta prin faina) covrigi,pe care ii ungem cu galbenusurile batute amestecate cu o lingura de apa apoi presaram deasupra seminte de susan

Asezam covrigeii intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit 20-30minute,pana acestia se rumenesc frumos.

 

TIPS-URI

1

 resturile ramase de la covrigei le-am uns cu ou si le-am presarat cu susan si le-am pus si pe ele la cuptorul electric vreo 15minute,pana s-au rumenit frumos

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Covrigei cu susan 143631
retete culinare - Covrigei cu susan 143632
retete culinare - Covrigei cu susan 143633
retete culinare - Covrigei cu susan 143634
retete culinare - Covrigei cu susan 143635
retete culinare - Covrigei cu susan 143636
retete culinare - Covrigei cu susan 143637
retete culinare - Covrigei cu susan 143638
retete culinare - Covrigei cu susan 143639
retete culinare - Covrigei cu susan 143644
retete culinare - Covrigei cu susan 143646

COMENTARII (31)

jolygina 1

03.02.2012, 18:19

da da buni si noua ne plac

mihaelar63 1

05.02.2012, 23:17

Cu bere , merge , dau eu berea

oana_pisicutza16 1

01.05.2012, 16:32

tare buni, pacat ca nu am forma sa fac si eu

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D