Covrigi

de divainbucatarie in Piine, 7 Ian 2011 | 10090 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 300 ml lapte
  • 1 lingurita de sare
  • 1 lingurita de zahar
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1 lingurita de sare
  • 40 g unt
  • 1 litru de apa
  • 3 linguri bicarbonat de sodiu
  • sare de mare,
  • susan sau mac pentru topping
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covrigi:

Amestecam drojdia cu cateva picaturi de lapte si zahar. O lasam sa dospeasca cam 10 minute. Turnam apoi maiaua peste faina, adaugand si restul de lapte, sare si unt. Amestecam bine pana obtinem un aluat elastic care nu se va lipi de maini.Il lasam intr-un loc cald sa creasca pana isi dubleaza volumul.Pe o suprafata presarata cu faina intindem cu mana bucati de aluat pe care le rulam astfel incat sa obtinem un cilindru lung de aproximativ 20cm si gros de 2-3 cm.

Formam covrigii si ii punem pe o tava pe care o dam la frigider pentru 30 de minute. Punem la fiert 1 l de apa cu 3 linguri de bicarbonat si fierbem covrigii pe rand 30 de secunde. Ii scoatem cu o lingura cu gauri, ii scurgem si apoi presaram sare grunjoasa, mac sau susan. Ii punem pe hartie de copt, fara sa ungem hartia.

Coacem covrigii la 220°C pentru 15-17 minute, pana devin maronii deschis. Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Covrigi 75601
retete culinare - Covrigi 75602
retete culinare - Covrigi 75603
retete culinare - Covrigi 75604
retete culinare - Covrigi 75605

COMENTARII (23)

mamaieelena 1

07.01.2011, 22:19

buni si frumosi arata

Bucataras Medi 1

07.01.2011, 22:48

imi plac.............

divainbucatarie 1

09.01.2011, 09:24

Va multumesc mult dragele mele!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21