Covrigi

de Andreea Caroline in Piine, 28 Iul 2013 | 2264 vizualizari

 

Cand am facut painicile Laugenbrot vazusem ca un comment zicea cum ca din acest aluat se fac si covrigi.Asa ca m-am pus din curiozitate sa vad de ies niste covrigi la fel de buni precum painicile....

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 1cub drojdie proaspata
  • 1 lingura zahar
  • 1 lingurita sare
  • 5 linguri ulei masline
  • 260 ml apa
  • sare mare
  • 10 lingurite bicarbonat de sodiu
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covrigi:

Dizolvam drojdia in apa calduta impreuna cu zaharul si 4 linguri faina.Lasam putin sa dospeasca.Circa 10 minute.

Punem drojdia peste restul de faina,adaugam sarea,uleiul si framantam pana ce aluatul va fi elastic si nelipicios.

Lasam la dospit pina ce isi va dubla volumul .

Impartim aluatul in mai multe parti mici.Fiecare parte o facem sul care apoi il impartim in doua parti egale si il impletim facand astfel covrigii.

Punem la fiert 2 litri de apa cu bicarbonatul si cand apa incepe sa fiarba pune cate 4-5 covrigi si ii lasam maxim 30 secunde.

Scosi din apa se pun direct in tava tapetata cu foaie de copt.

Se dau la cuptor la 180 grade pana ce se rumenesc frumos. 

 

RETETA IN IMAGINI

Covrigi-0
Covrigi-1
Covrigi-2
Covrigi-3

COMENTARII (13)

Rocsi

Rocsi 1

28.07.2013, 18:04

Ce bunatati ne mai aduci mai fata harnica. Cred ca iti doresti premiul. Multa bafta

MotanLaOale

MotanLaOale 1

28.07.2013, 18:10

angyb

angyb 1

03.08.2013, 13:53

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!