Covrigi Bagels cu miere

de noiinbucatarie in Prajituri, 12 Oct 2016 | 455 vizualizari

 

Covrigi foarte gustosi, pufosi si nu foarte greu de facut. Reteta si aici - http://noiinbucatarie.ro/covrigi-bagels-cu-miere/

 

INGREDIENTE

  • 400 g faina,
  • 250 ml lapte,
  • 100 g zahar,
  • 1 lingura de unt,
  • 2 lingurite de drojdie uscata,
  • 1 ou,
  • un praf de sare,
  • susan,
  • miere pentru uns la final.
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covrigi Bagels cu miere:

Se incalzeste laptele pe foc,se pune apoi asa cald intr-un castron, se adauga zaharul si untul si se dizolva.Se lasa la racit.Cand laptele este aproape racit ( doar putin trebuie sa fie caldut) se adauga drojdia si se omeogenizeaza.Se separa albusul de galbenus : galbenusul se preste pentru uns covrigii la sfarsit, iar albusul se bate spuma.

Se adauga peste laptele din castron faina, albusul de ou batut spuma si praful de sare. Se framanta foarte putin si se lasa la dospit 40-50 de min.Coca rezultata nu este foarte tare.

Dupa ce s-a dospit aluatul, se imparte in 12 parti.

Din fiecare parte se face cate o bila, iar in mijlocul acesteia se face o gaura cu degetul si se mai intinde sa se mareasca mai mult.

Se pune o cratita cu apa la fiert. Cand s-a fiert apa, se adauga cate 3-4 covrigi si se lasa cam 30-35 de secunde in apa (daca se lipesc de fundul cratitei, se dezlipesc usor cu furculita sau lingura).

Se pun in tava tapetata cu hartie de copt , se ung cu galbenusul de ou si se presara seminte de susan.

Cand sunt gata se ung cu miere cat sunt calzi. 

 

TIPS-URI

1

Nu este obligatoriu sa ii ungeti cu miere, sunt foarte buni si simpli.

2

Se servesc cu un ceiut sau un pahar de lapte.

RETETA IN IMAGINI

Covrigi Bagels cu miere-0
Covrigi Bagels cu miere-1
Covrigi Bagels cu miere-2
Covrigi Bagels cu miere-3
Covrigi Bagels cu miere-4
Covrigi Bagels cu miere-5
Covrigi Bagels cu miere-6
Covrigi Bagels cu miere-7

COMENTARII (18)

noiinbucatarie

noiinbucatarie 1

13.10.2016, 17:16

Catalina L

Catalina L 1

15.10.2016, 18:56

noiinbucatarie

noiinbucatarie 1

15.10.2016, 19:18

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!