Covrigi cu brânză dulce

de diaconta in Dulciuri, 2 Dec 2012 | 1689 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru covrigi:

  • 250 gr faina
  • 150 gr brânza
  • 100 gr zahar
  • 1 ou
  • 50 gr unt
  • ½ lingurita praf de copt
  • Vanilie
  • Coaja de lamâie
  • sare

Pentru glazura:

  • 100 gr zahar pudra
  • lapte
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covrigi cu brânză dulce:

Am topit untul si l-am lasat sa se raceasca.

Faina am amestecat-o cu praful de copt si sarea.

Brânza am amestecat-o cu zaharul si oul batut.Am pus apoi untul topit si aromele.

Am adaugat faina si am amestecat  pâna s-au omogenizat ingredientele.

Trebuie sa obtinem o coca suficient de tare ca sa putem forma covrigii.

Am învelit cu o folie si am pus la frigider jumatate de ora.

Am scos de la frigider si am format 12 bilute aproximativ de aceea si dimensiune.

Fiecare biluta am împartit-o în doua si am format bastonase de aceeasi lungime,pe care le-am împletit si le-am dat forma de covrog unind capetele.

Le-am asezat în tava tapetata cu hârtie de copt.

Am preîncalzit cuptorul apoi am pus tava cu covrigii la cuptor,cam 15-20 de minute pâna când se rumenesc puţin.

Cum de-o vreme nu prea ma înteleg cu cuptorul meu,am lasat focul cam mic asa ca a trebuit sa-i las cam 25 de minute.Din acest mitiv au iesit mai mult crocanti decât pufosi.

I-am scos e un gratar si i-am lasat sa se raceasca.

Pentru glazura am amestecat zaharul cu putin lapte si cu ajutorul unei pensule am glazurat covrigii.

Ma gândeam ca ar fi tocmai potriviti pentru colindatori la Craciun.

 

Pofta buna!!!!

 

RETETA IN IMAGINI

Covrigi cu brânză dulce-0
Covrigi cu brânză dulce-1
Covrigi cu brânză dulce-2
Covrigi cu brânză dulce-3
Covrigi cu brânză dulce-4
Covrigi cu brânză dulce-5
Covrigi cu brânză dulce-6

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (36)

diaconta

diaconta 1

02.12.2012, 19:53

Am notat comanda Meri

Sim0na

Sim0na 1

02.12.2012, 20:30

Eu trimit omu` sa i-a cativa.. e mai bine asa, nu?!

diaconta

diaconta 1

02.12.2012, 20:31

E perfect Sim0
numa' sa mi se usuce unghiile si-i fac pachet

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!