Covrigi cu brânză dulce

de diaconta in Dulciuri, 2 Dec 2012 | 4846 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru covrigi:

  • 250 gr faina
  • 150 gr brânza
  • 100 gr zahar
  • 1 ou
  • 50 gr unt
  • ½ lingurita praf de copt
  • Vanilie
  • Coaja de lamâie
  • sare

Pentru glazura:

  • 100 gr zahar pudra
  • lapte
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covrigi cu brânză dulce:

Am topit untul si l-am lasat sa se raceasca.

Faina am amestecat-o cu praful de copt si sarea.

Brânza am amestecat-o cu zaharul si oul batut.Am pus apoi untul topit si aromele.

Am adaugat faina si am amestecat  pâna s-au omogenizat ingredientele.

Trebuie sa obtinem o coca suficient de tare ca sa putem forma covrigii.

Am învelit cu o folie si am pus la frigider jumatate de ora.

Am scos de la frigider si am format 12 bilute aproximativ de aceea si dimensiune.

Fiecare biluta am împartit-o în doua si am format bastonase de aceeasi lungime,pe care le-am împletit si le-am dat forma de covrog unind capetele.

Le-am asezat în tava tapetata cu hârtie de copt.

Am preîncalzit cuptorul apoi am pus tava cu covrigii la cuptor,cam 15-20 de minute pâna când se rumenesc puţin.

Cum de-o vreme nu prea ma înteleg cu cuptorul meu,am lasat focul cam mic asa ca a trebuit sa-i las cam 25 de minute.Din acest mitiv au iesit mai mult crocanti decât pufosi.

I-am scos e un gratar si i-am lasat sa se raceasca.

Pentru glazura am amestecat zaharul cu putin lapte si cu ajutorul unei pensule am glazurat covrigii.

Ma gândeam ca ar fi tocmai potriviti pentru colindatori la Craciun.

 

Pofta buna!!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigi cu brânză dulce" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (36)

diaconta 1

02.12.2012, 19:53

Am notat comanda Meri

Sim0na 1

02.12.2012, 20:30

Eu trimit omu` sa i-a cativa.. e mai bine asa, nu?!

diaconta 1

02.12.2012, 20:31

E perfect Sim0
numa' sa mi se usuce unghiile si-i fac pachet

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Reteta de preparare a papanasilor