Covrigi cu mac şi sare

de madi_marin in Piine, 23 Feb 2014 | 5133 vizualizari

 

E inspirată de pe blogul lui Edith ,,www.edithskitchen.ro,, careia îi mulţumesc. Nu au ieşit aşa frumoşi ca ai ei, dar sunt foarte buni şi se fac foarte uşor. Eu sigur mai repet figura, ca ne-au plăcut foarte tare.

 

INGREDIENTE

8 covrigi

  • 330 g făină
  • 250 ml apă călduţă
  • 2 linguriţe drojdie uscată
  • 1/2 linguriţă sare
  • 1 linguriţă zahăr

Pentru opărit:

  • 150 ml apă
  • 1 lingură rasă bicarbonat de sodiu

Pentru presărat:

  • sare, mac, susan etc
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covrigi cu mac şi sare:

Într-un castronel se amestecă drojdia cu zahărul şi 2-3 linguri de apă călduţă. Se amestecă bine, apoi se lasă la odihnit 10 minute.

Într-un vas încăpător se cerne făina, se amestecă cu sarea, se adaugă compoziţia de drojdie şi restul de apă călduţă. Se frământă un aluat care nu se mai lipeşte de mâini. Se pune la crescut pentru o oră , la loc călduţ într-un vas uns cu ulei şi acoperit cu folie alimentară.

După ce a crescut, aluatul se împarte în 8 bucăţi egale. Fiecare bucată se face sub formă de sul lung cam de 50 cm. După care se îndoaie în jumătate, apoi cele două jumătăti se răsucesc şi se unesc capetele. .

Apa cu bicarbonatul ( atenţie! o lingură rasă, nu mai mult, ca să nu capete gust neplăcut!) se pun la foc mic. Când începe să fiarbă se adaugă covrigii rând pe rând pentru 5-6 secunde fiecare. Se scot direct pe tava

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Covrigi cu mac şi sare 299967
retete culinare - Covrigi cu mac şi sare 299968

COMENTARII (60)

diana_k 1

24.02.2014, 10:14

tare frumosi!!

ionela2682 1

27.02.2014, 12:44

Renataedina 1

02.03.2014, 15:58

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D