Covrigi cu susan

de Carmen_g in Piine, 31 Mar 2015 | 3358 vizualizari

 

Reteta acesta de covrigi am preluat-o de la Jamila. Sunt foarte pufosi si gustosi de abia te poti opri din mancat.

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 300 ml apa calduta
  • 50 ml ulei
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura zahar
  • 10 g drojdie
  • 30 g bicarbonat de sodiu
  • susan
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covrigi cu susan:

Din faina, apa, ulei, sare, zahar si drojdie am framantat un aluat moale nelipicios si elastic. L-am lasat la crescut aprox. o ora la loc caldut.

Am impartit aluatul in 9 parti egale si am modelat covrigii.

Intre timp am pus 2 l de apa la fiert . Cand a inceput sa fiarba am adaugat bicarbonatul de sodiu si am pus pe rand covrigii. I-am lasat sa fiarba 1 minut si i-am scos cu o spumiera intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Am presarat putina sare si susan pe fiecare covrig si i-am copt 15 minute la 170 grade cu ventilatia pornita.

Sunt deliciosi!

Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigi cu susan" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

COMENTARII (15)

Corinuta 1

01.04.2015, 21:39

Foarte faini covrigii!

Bya Ralu 1

02.04.2015, 15:22

buni

botcrina 1

02.04.2015, 16:46

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Covrigi sau Bretzel