Covrigi de casa

de RoXx in Dulciuri, 23 Noi 2015 | 1269 vizualizari

 

In Anglia duc lipsa de covrigi ,acasa la Craiova mancand aproape saptamanal. Asa ca am cautat solutie si am gasit la Jamila . Multumesc draga mea au iesit extraordinari !

 

INGREDIENTE

  • 500 gr. faina
  • 300 ml. apa calda
  • 50 gr unt topit
  • 10 gr. drojdie uscata
  • 30 gr. bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita sare fina
  • 1 lingurita zahar
  • susan
  • mac
  • sare de mare
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covrigi de casa:

Apa calda se amesteca cu drojdia si zaharul,se lasa la "odihnit" 5 minute,dupa care se incorporeaza in faina amestecand cu mixerul.Se adauga untul topit,sarea si se amesteca bine coca timp de aproximativ 10 minute cu mixerul sau cu mana daca nu aveti mixer.Aluatul trebuie sa iasa putin lipicios. Se pune ulei peste si se amesteca in bol astfel incat sa fie tot aluatul acoperit de ulei.Peste bol se pune folie alimentara si se lasa la crescut pentru 45 de minute-1 ora . Cand este gata,se rupe o bila din aluat si se ruleaza pe blatul de lucru.Se formeaza litera U apoi se incruciseaza capetele si se unesc in sensul opus.Se pregatesc astfel toti covrigii si se pun intr-o tava pe hartie de copt.Se pune pe foc o oala cu apa si cand incepe sa fiarba sa pune bicarbonatul.Se ia un covrig din tava si se pune in apa lasandu-se sa fiarba cam 1 minut,dupa care se pune inapoi in tava.Se procedeaza astfel cu toti covrigii.Se pune peste ei in tava sarea de mare,iar pe unii presaram mac,pe altii susan. In cuptorul preincalzit la 200 de grade,se da tava cu covrigii si se lasa cam 20-25 de minute pana ce sunt rumeniti.Pofta buna !

 

COMENTARII (30)

Bya Ralu 1

24.11.2015, 19:04

ce buni sunt

Catalina L 1

25.11.2015, 09:21

f reusiti

mihaelar63 1

26.11.2015, 00:19

Ti-au iesit grozav parca sunt desenati

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: