Covrigi de casa

de RoXx in Dulciuri, 23 Noi 2015 | 5269 vizualizari

 

In Anglia duc lipsa de covrigi ,acasa la Craiova mancand aproape saptamanal. Asa ca am cautat solutie si am gasit la Jamila . Multumesc draga mea au iesit extraordinari !

 

INGREDIENTE

  • 500 gr. faina
  • 300 ml. apa calda
  • 50 gr unt topit
  • 10 gr. drojdie uscata
  • 30 gr. bicarbonat de sodiu
  • 1 lingurita sare fina
  • 1 lingurita zahar
  • susan
  • mac
  • sare de mare
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covrigi de casa:

Apa calda se amesteca cu drojdia si zaharul,se lasa la "odihnit" 5 minute,dupa care se incorporeaza in faina amestecand cu mixerul.Se adauga untul topit,sarea si se amesteca bine coca timp de aproximativ 10 minute cu mixerul sau cu mana daca nu aveti mixer.Aluatul trebuie sa iasa putin lipicios. Se pune ulei peste si se amesteca in bol astfel incat sa fie tot aluatul acoperit de ulei.Peste bol se pune folie alimentara si se lasa la crescut pentru 45 de minute-1 ora . Cand este gata,se rupe o bila din aluat si se ruleaza pe blatul de lucru.Se formeaza litera U apoi se incruciseaza capetele si se unesc in sensul opus.Se pregatesc astfel toti covrigii si se pun intr-o tava pe hartie de copt.Se pune pe foc o oala cu apa si cand incepe sa fiarba sa pune bicarbonatul.Se ia un covrig din tava si se pune in apa lasandu-se sa fiarba cam 1 minut,dupa care se pune inapoi in tava.Se procedeaza astfel cu toti covrigii.Se pune peste ei in tava sarea de mare,iar pe unii presaram mac,pe altii susan. In cuptorul preincalzit la 200 de grade,se da tava cu covrigii si se lasa cam 20-25 de minute pana ce sunt rumeniti.Pofta buna !

Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigi de casa" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Covrigi cu mac si sare (opariti si copti)