Covrigi de casa cu seminte si parmezan

de Valclaudia in Piine, 13 Dec 2015 | 2338 vizualizari

 

Dupa reteta Laurei pe care o imbratisez cu drag... Am stiut ca n-are rost sa-i  amagesc pe-ai mei cu cate doi covrigi, asa ca am dublat din start cantitatile si bine am facut ;) N-am rezistat si am adus totusi mici modificari retetei dar asa cum spuneam,inspiratie mi-a fost reteta Laurei_n

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina alba, proaspat cernuta
  • 50 gr. drojdie proaspata
  • 600 ml lapte caldut
  • 100 ml ulei
  • 2 oua de casa
  • 50 gr. seminte de in
  • 50 gr. seminte de mac
  • 2 lingurite rase sare de Himalaya
  • 2 lingurite zahar brun
  • parmezan ras
  • seminte de susan alb
  • seminte de susan negru
Portii: 16
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covrigi de casa cu seminte si parmezan:

Preincalzim cuptorul la 60 grade.

Intr-un castron incapator sfaramam drojdia intre degete, adaugam sarea de Himalaya si zaharul brun.

Amestecam sa se lichefieze drojdia, adaugam apoi laptele caldut si uleiul, apoi faina.

Framantam un aluat elastic pe care il impartim in doua parti egale.

In prima jumatate incoproram semintele de mac, iar in cealalta jumatate pe cele de in.

Oprim cuptorul,apoi introducem castroanele cu aluat pentru dospit si le lasam in cuptor pana isi dubleaza / tripleaza volumul.

Dupa dospire scoatem aluaturile pe masa de lucru si repornim cuptorul, de data asta la 180 grade.

Infainam masa de lucru.

Rupem bucatele aproximativ egale din ambele aluaturi (de marinea unui mar potrivit), le modelam sub forma de suluri lungi de cca 15cm, apoi le impletim iar la final dam aluatului forma de cerc, vezi foto.

Procedam la fel cu tot aluatul, mie mi-au iesit 16 covrigi din cantitatile de mai sus.

Asezam covrigii in tava tapetata cu hartie de copt sau folie de teflon.

Separam albusurile de galbenusuri in boluri diferite.

Ungem covrigii mai intai cu galbenus batut, lasam 10 minute sa dospeasca in tava, respectiv sa se usuce galbenusul, apoi ungem un strat de albus batut.

Presaram seminte de susan alb si negru, parmezan ras,sare grunjoasa.

Dam covrigii la cuptor pentru 25-30 minute pana se rumenesc frumos.

Nu pot descrie mirosul din bucatarie dar pot sa va spun ca au iesit incredibil de pufosi...

Pofta buna!

 

 

RETETA IN IMAGINI

Covrigi de casa cu seminte si parmezan-0
Covrigi de casa cu seminte si parmezan-1
Covrigi de casa cu seminte si parmezan-2
Covrigi de casa cu seminte si parmezan-3
Covrigi de casa cu seminte si parmezan-4
Covrigi de casa cu seminte si parmezan-5
Covrigi de casa cu seminte si parmezan-6
Covrigi de casa cu seminte si parmezan-7
Covrigi de casa cu seminte si parmezan-8
Covrigi de casa cu seminte si parmezan-9
Covrigi de casa cu seminte si parmezan-10
Covrigi de casa cu seminte si parmezan-11
Covrigi de casa cu seminte si parmezan-12
Covrigi de casa cu seminte si parmezan-13
Covrigi de casa cu seminte si parmezan-14
Covrigi de casa cu seminte si parmezan-15
Covrigi de casa cu seminte si parmezan-16
Covrigi de casa cu seminte si parmezan-17
Covrigi de casa cu seminte si parmezan-18
Covrigi de casa cu seminte si parmezan-19

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (14)

Gherca Daniela 1

14.12.2015, 19:58

un covrigel si la mine!

Rocsi 1

14.12.2015, 20:45

Ah ce bunatate!

mihaelar63 1

15.12.2015, 07:52

Frumusei mai sunt Bine ai facut preparand mai multi sa poti servi si prietenii

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04