Covrigi opariti

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 6 Apr 2014 | 9216 vizualizari

 

reteta preluata (in mare) de la Madi . Gand drag, fata talentata!

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 330 gr.faina alba
  • 250 ml apa calduta
  • 1/2 pachetel drojdie proaspata
  • 1 lingurita zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 2 linguri de ulei

Solutie pentru oparit covrigii inainte de coacere:

  • 250 ml apa
  • 2 lingurite rase de bicarbonat

Decor:

  • sare grunjoasa
  • seminte de susan
  • seminte de mac

/

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covrigi opariti:

Amestecam drojdia cu sarea si zaharul. Adaugam cateva lingurite de apa calduta si una de faina, apoi lasam 10 minute amestecul obtinut la dospit.

Faina (la temperatura camerei) se aseaza intr-un castron, se formeaza gaura la mijloc, punem drojdia dospita si ama calduta, apoi amestecam toate ingredientele pana obtinem un aluat elatic, ce nu se lipeste de maini.La final adaugam uleiul.

Lasam aluatul la dospit pentru o ora in loc ferit de curenti.

Impartim aluatul in 8-9 bile egale.

Intindem pe masa de lucru infainata o bila de aluat cu degetele pana obtinem un sul lung de cca 40-50cm.

Indoim sulul de aluat in doua,apoi rasucim cele doua parti si modelam covrigii.

Punem apa cu bicarbonat intr-un vas la foc mic, trecem pe rand covrigii pentru cateva secunde prin solutia obtinuta,apoi ii asezam in tava tapetata cu hartie de copt.

Presaram sare, mac si susan si dam tava la cuptor pana se rumenesc frumos.

Servim covrigii calzi sau reci cu iaurt.

Pofta buna!

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Covrigi opariti 309299
retete culinare - Covrigi opariti 309300
retete culinare - Covrigi opariti 309301
retete culinare - Covrigi opariti 309302
retete culinare - Covrigi opariti 309303
retete culinare - Covrigi opariti 309304
retete culinare - Covrigi opariti 309305
retete culinare - Covrigi opariti 309306
retete culinare - Covrigi opariti 309307
retete culinare - Covrigi opariti 309308
retete culinare - Covrigi opariti 309309

COMENTARII (24)

laura_n 1

07.04.2014, 16:35

imi plac la nebunie, dar parca nu ma risc!

babi5 1

27.10.2014, 16:27

Adele 1

19.02.2016, 17:48

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D