Covrigi polonezi

de La Ancuta in Dulciuri, 24 Noi 2012 | 10810 vizualizari

 

Nu va pot spune ce pofta mi-a facut Miha cu acesti covrigi. Si ce puteam face ca sa-mi treaca pofta? Sa-mi fac singura covrigi ca pana la Iasi e cale lunga :). Au fost atat de buni, pufosi si aromati...

 

INGREDIENTE

  • 100 g unt
  • 250 ml lapte
  • 25 g drojdie proaspata
  • 75 g zahar
  • putina sare
  • 1 plic vanilie
  • 550 g faina

Pentru uns foaia:

  • 50 g unt
  • 1 lingura zahar pudra cu vanilie

Pentru uns covrigii:

  • 1 galbenus
  • 2-3 linguri lapte

Sirop:

  • 3 linguri miere
  • 100 ml apa
Portii: 1
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covrigi polonezi:

Drojdia o amestecam cu 2 linguri de zahar si putin lapte si o lasam 5 minute sa creasca.

Cernem faina intr-un castron si facem o gropita in mijloc in care punem drojdia activata, restul de zahr si lapte si valilia. Incepem sa framanatan iar apoi adaugam untul topit, dar nu fierbinte si sarea. Framantam un aluat elastic si nelipicios.

Acoperim apoi castronul (in cazul meu covata ;) )cu un prosop de bucatarie si lasam la loc caldut si ferit de curenti, pana isi dubleza volumul (~1 ora si jumatate).

Dupa ce a crescut, rasturnam aluatul pe masa de lucru si il framantam putin, pentru a scoate aerul. Impartim aluatul in doua parti si din ficare parte intindem un dreptunghi de ~0,5 cm grosime.

Unul amestecat cu zaharul pudra cu vanilie il impartim in doua parti si ungem astfel fiecare foaie.
Impaturim foaia pe jumatate si taiem fasii late de 2 cm. Fiecare fasie o taiem pe jumatate (pe lungime) lasand un capat netaiat (ca in poza). Rasucim cele doua fasii si formam covrigul.

Asezam covrigii astfel formati in tava tapetata cu hartie de copt si ii ungem cu galbenus desfacut in 2-3 linguri de lapte.

Dam la cuptor, la foc potrivit, pana se rumenesc frumos deasupra.

Intre timp pregatim siropul. Amestecam mierea cu apa si le punem pe foc, pana se incalzeste putin si se dizolva mierea.

Turnam siropul peste covrigii fierbinti. Daca ii doriti mai insiropati sau mai dulci puteti sa mariti cantitatile.

Sursa

Daca ti-a placut reteta noastra "Covrigi polonezi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Covrigi polonezi