Covrigi polonezi

de mena29 in Dulciuri, 14 Ian 2014 | 13959 vizualizari

 

Ii ador,sunt deliciosi.Imi tot cumparam din cantina de la servici pana intr-o zi cand am cautat prin retetele fetelor si m-am oprit la cea a Ancutei,la care am adus foarte mici modificari..
Multumesc Ancuto,au iesit perfect.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 100 g unt
  • 250 ml lapte caldut
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1 lingura extract de vanilie
  • 75 g zahar
  • putina sare
  • 550 g faina alba
  • Pentru uns foaia:
  • 50 g unt
  • 1 lingura zahar pudra
  • Pentru uns covrigii:
  • 1 galbenus
  • 2-3 linguri lapte
  • Pentru sirop:
  • 6 linguri miere
  • 250 ml apa
  • 50 g Fulgi de cocos
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covrigi polonezi:

Eu am pus toate ingredientele pentru aluat in masina de facut paine si am selectat programul pentru framantat si dospit aluaturi dar il putem pregati ca pe cel de  cozonac.

Cernem faina intr-un bol,facem o gaura in mijloc si punem laptele caldut amestecat cu drojdia,zaharul,extractul de vanilie  si doua linguri de faina.Lasam cam 15 minute sa dospeasca dupa care  incepem sa incorporam usor faina de pe margini.La sfarsit adaugam untul topit si racit.Lasam aluatul acoperit sa creasca o ora intr-un loc caldut si ferit de curenti.

 Dupa ce a dospir aluatul il intindem pe o panseta pe care am presarat faina.Intindem foaia cat putem de bine si o ungem cu un amestec de 50 g unt frecat bine cu o lingura de zahar pudra.

Impaturam aluatul in doua si taiem fasi,pe latime,de 2 cm .

Fiecare fasie o taiem pe jumatate,pe lingime,lasand un capat netaiat.

Rasucim cele doua fasii dupa care formam covrigul.

Asezam covrigii in tava tapetata cu hartie de copt,ii ungem cu galbenusul amestecat cu lapte dupa care coacem covrigii in cuptorul incalzit in prealabil,pana cand acestia capata o culoare rumena frumoasa.

Intre timp pregatim siropul.Incalzim apa intr-o craticioara,adaugam mierea si amestecam pana se dizolva.Turnam siropul peste covrigii fierbinti dupa care ii presaram cu fulgi de cocos.

Pofta buna!

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

Covrigi polonezi-0
Covrigi polonezi-1
Covrigi polonezi-2
Covrigi polonezi-3
Covrigi polonezi-4
Covrigi polonezi-5
Covrigi polonezi-6
Covrigi polonezi-7
Covrigi polonezi-8
Covrigi polonezi-9
Covrigi polonezi-10
Covrigi polonezi-11
Covrigi polonezi-12
Covrigi polonezi-13

COMENTARII (38)

diana_k

diana_k 1

17.01.2014, 08:37

iri_iri

iri_iri 1

30.03.2015, 18:47

mena29

mena29 1

30.03.2015, 21:02

Multumesc frumos,dragelor! O bunatate,i-am mai facut si nu stiu ce se intampla ,dispar urgent ))))))))

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!