Covrigi sarbesti cu susan

de ione21 in Piine, 14 Feb 2014 | 1229 vizualizari

 

INGREDIENTE

    • 300 gr făină tip 400
    • 500 gr făină tip 550
    • 300 ml apă caldă
    • 200 ml lapte cald
    • 100 ml ulei
    • 1 lingură de zahăr
    • 1 linguriţă de sare
    • 15 grame de drojdie granulată
    • 1 pachet de susan
    • Mai avem nevoie de:
    • 1 ou bătut
    • 3 linguri de făină
    • 1 lingură de sar
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Covrigi sarbesti cu susan:

Se amestecă toate ingredientele lichide, sarea si zahărul, apoi se adaugă făina amestecată cu drojdia şi se mixează sau se frământă până devine un aluat nelipicios dar nu foarte tare;

Se lasă aluatul la dospit timp de 30 de minute, într-un loc cald şi ferit de curenţii de aer, până îşi dublează volumul;

Se pregăteşte amestecul sărat cu care se vor prelinge covrigii, amestecând făina, sarea şi atâta apă cât este nevoie pentru a se forma un aluat fără cocoloaşe, de consistenţa celui de clatite.

După ce a dospit aluatul se iau bucăţele de circa 60 de grame şi se formează covrigi ca în imagine, se ung cu un ou bătut, se presară susanul şi se dau la cuptorul încalzit pentru 10 minute, de la foc mare spre mediu;

Se scot şi se ung cu amestecul de făină cu sare şi se mai dau la cuptor pentru 5 minute.

 

 

TIPS-URI

1

 Amestecul de sare l-am pus într-o sticlă de ketchup cu care am turnat foarte rapid peste covrigi

2

 Am folosit drojdie de la Dr. Oetker, 2 pacheţele a câte 7 gr fiecare

RETETA IN IMAGINI

Covrigi sarbesti cu susan-0
Covrigi sarbesti cu susan-1
Covrigi sarbesti cu susan-2
Covrigi sarbesti cu susan-3
Covrigi sarbesti cu susan-4
Covrigi sarbesti cu susan-5
Covrigi sarbesti cu susan-6
Covrigi sarbesti cu susan-7
Covrigi sarbesti cu susan-8

COMENTARII (7)

Rocsi

Rocsi 1

15.02.2014, 19:34

Foarte buni

deyutzky

deyutzky 1

21.09.2014, 12:21

La multi ani!

miki_a

miki_a 1

21.09.2015, 14:54

LA MULTI ANI!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!