Cozonac

de ionela2682 in Dulciuri, 5 Iun 2011 | 3968 vizualizari

 

Cu ceva timp in urma a face cozonac mi se parea o chestie imposibila...iar acum este un dulce pe care-l prepar mereu....si de fiecare data -mi iese extraordinar ( asa :lauda-ma gura ca deaia-ti dau sa mananci !)

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pt 2 cozonaci:
  • 2 cani lapte
  • 1 1/2 cani zahar
  • 5 galbenusuri
  • coaja si suc de lamaie
  • esenta de rom
  • 1 cub de drojdie
  • sare
  • 1 cana ulei
  • faina cat cuprinde ( +/- 1 kg)
  • Umplutura,
  • ciocolata
  • stafide
  • nuca
  • 2-3 lg ulei
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac:

-in laptele caldut de va dizolva drojdia si zaharul,se dauga apoi aromele

-se incepe adaugarea fainii framantand aluatul cu mana ..pana obtinem un aluat mai tare(nu va face-ti griji ,se va mai  inmuia in momentul in care se adauga uleiul)

--incepem sa adaugam putin cate putin ulei caldut,framantand in total cam 15 min,pana ce aluatul nu se va mai lipi de maini

-se acopera vasul si se lasa la crescut pana-si dubleaza volmul

-turnam aluatul pe masa de lucru ,adaugam stafidele ,si-l mai framantam putin pana ce stafidele sunt inprastiate uniform in aluat

-impartim aluatul in 4 bucati de greutate identica

-ciocolata rasa se amesteca cu putin ulei .

-se intind bucatile de aluat in foaie cat mai subtire,se unge cu compozitia de ciocolata se presara nuca si se ruleaza strans

-se vor impleti cate 2 sulurile de mai sus ,se pun in tava de cozonac cu hartie de copt pentru o coacere uniforma

-se acopera cozonacii si se dau la loc cald pana cresc frumos

-se ung cu galbenus de ou amestecat cu 3-4 lg de lapte,se presara deasupra susan,mac sau zahar.

-se dau la cuptor la inceput la o temperatura mai mica 160 grade ( treapta 2 la cptorul cu gaz )iar spre final marim temperatura pentru a se rumenii frumos( 180G(Treapta 3 la cuptorul cu gaz)

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cozonac Rosenkranz