Cozonac

de ionela2682 in Dulciuri, 23 Mar 2010 | 2804 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • aluat:
  • 1 cana lapte
  • 1 cub drojdie
  • 1 kg faina
  • 4 buc oua
  • 1 pahar ulei
  • 2 cani de zahar
  • pt umplutura:
  • stafide
  • rahat
  • cacao
  • zahar
  • nuci
Portii: 2
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac:

Se face maiaua din lapte drojdie sare si faina si se tine in loc cald pana ce-si dubleaza volumul, intre timp amestecam zaharul cu ouale si aromele pana se topeste , o adaugam peste maiaua crescuta amestecam bine si incepem framantarea adaugand treptat faina.

Cand am obtinut un aluat nici prea tare dar nici moale incepem sa adaugam ulei framantand ff bine aluatul in acelasi mod cam 30 min.

Lasam sa se odihneasca putin si incepem formarea cozonacului intinzand jumatate din aluat pe care il umplem dupa preferinta cu cacao amestecat cu ulei, rahat nuci, stafide duppa preferinta.

Punem in forme si lasam tot in loc caldut sa creascaCoacem pt inceput la tmperatura mica dupa care iutim focul, in total cam o ora, scoatem cozonacii si-i ungem cu galbenus de ou peste care adaugam nuca de cocos, zahar, sau mac. si mai dam la cuptor pt 5 min


Stim ca sunt gata cozonacii nostrii numai dupa ce trec proba scobitorii.

 

RETETA IN IMAGINI

Cozonac-0
Cozonac-1
Cozonac-2

COMENTARII (3)

Teo

Teo 1

23.03.2010, 22:08

ai si inceput pregatirile? cozonacul e f. frumos!

liana_geicu

liana_geicu 1

23.03.2010, 22:25

Cozonacul tau nu arata rau deloc! as manca si eu o felie.....dar poate de Paste!

ionela2682

ionela2682 1

24.03.2010, 15:06

din pacate nu tin post! am vrut sa incerc faina! si vad ca-i foarte buna!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24