Cozonac aperitiv

de Valclaudia in Aperitive / Garnituri, 22 Oct 2013 | 8190 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 1 kg faina
  • 2 oua
  • 50 gr. margarina topita
  • 1 cub drojdie proaspata
  • 1 lingurita zahar
  • 1 lingurita sare
  • cca 50 ml ulei
  • 250 ml lapte caldut
  • 250 ml apa calduta
  • Pentru umplutura:
  • -la cozonacul impletit:
  • crema de branza cu telina verde
  • 100 gr. nuca macinata amestecata cu 80 gr. smantana (+ sare si piper dupa gust)
  • 4 linguri pasta de tomate+ fasii de ardei rosu+busuioc uscat+ marar verde
  • -la cozonacul simplu:
  • pasta de branza cu telina verde
  • 5 felii de salam
  • 3 linguri pasta de tomate+ fasii de ardei rosu+busuioc uscat
  • Pentru uns cozonacii:
  • 2 galbenusuri
  • seminte de in
  • sare grunjoasa
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac aperitiv:

Amestecam drojdia cu sare si zahar sa devina lichida.

Adaugam ouale, margarina topita, laptele caldut, apa calduta, apoi incorporam faina.

La final adaugam uleiul pentru a lega aluatul, sa nu se mai lipeasca de maini.

Lasam aluatul acoperit la dospit cca 20-30 min intr-un loc ferit de curenti de aer.

Dupa ce aluatul si-a dublat volumul il impartim in doua (pentru 2 cozonaci)

Jumatate din aluat va fi din nou acoperita.

Cealalta jumatate se imparte in 3 parti egale.

Intindem una din aceste 3 parti de aluat pe masa de lucru infainata, o ungem cu amestec de nuca macinata+smantana+sare si piper dupa gust. O rulam si o lasam la marginea plansetei de lucru pana umplem si celelate doua parti astfel:

-1 parte se unge cu crema de branza cu telina,apoi se ruleaza foaia.

Vezi aici reteta pentru pasta de branza: http://www.bucataras.ro/retete/pasta-de-branza-cu-telina-verde-52743.html

-1 parte se unge cu pasta de tomate, peste care asezam fasii de ardei rosu si frunze de marar verde. Presaram busuioc uscat si rulam foaia.

La final impletim cele 3 foi umplute si rulate, apoi le asezam cu grija in tava de cozonal unsa cu ulei.

Ungem cozonacul cu galbenus, presaram seminte de in si sare grunjoasa. Acoperim tava cu un prosop de bucatarie curat si lasam sa dospeasca pana ne ocupam si de cel de-al doilea cozonal.

Intindem foaia pe masa de lucru infainata.

Jumatate din suprafata o ungem cu pasta de branza cu telina, cealalta jumatate se unge cu pasta de tomate. Asezam din lic in loc felii de salam. Presaram busuioc uscat si rulam foaia.

Asezam si cel de-al doilea cozonac in tava unsa cu ulei, il ungem cu galbenus si presaram seminte de in si sare grunjoasa.

Pornim cuptorul la temperatura moderata (160 grade). Pana se incinge, mai lasam cozonacii acoperiti la dospit (cca 50 min.).

Dam tavile la copt, timp de o ora.

Dupa ce s-au rumenit suficient, scoatem cozonacii din cuptor, ii lasam la racit in tavile in care i-am copt. Dupa ce s-au racit ii desprindem cu grija din tavi, feliem si servim.

Pofta buna!

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cozonac aperitiv 271235
retete culinare - Cozonac aperitiv 271236
retete culinare - Cozonac aperitiv 271237
retete culinare - Cozonac aperitiv 271238
retete culinare - Cozonac aperitiv 271239
retete culinare - Cozonac aperitiv 271240
retete culinare - Cozonac aperitiv 271241
retete culinare - Cozonac aperitiv 271242
retete culinare - Cozonac aperitiv 271243
retete culinare - Cozonac aperitiv 271244
retete culinare - Cozonac aperitiv 271245
retete culinare - Cozonac aperitiv 271246
retete culinare - Cozonac aperitiv 271247
retete culinare - Cozonac aperitiv 271248

COMENTARII (26)

MIUTA 1

23.10.2013, 22:06

mihaelar63 1

26.10.2013, 09:16

Placeee

iri_iri 1

03.04.2015, 11:23

interesanta

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L