Cozonac " Bradut" de Craciun cu fructe deshidratate si nuci

de simona72 in Dulciuri, 25 Dec 2013 | 4137 vizualizari

 

Din cealalta jumatate de aluat am facut acest cozonac, dar cu alta umplutura...Mi-a placut sa ma joc cu aluatul, dar sincer, nu este usor...trebuie sa va relaxati si sa lucrati cu placere. Craciun fericit!!>:D

 

INGREDIENTE

Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac " Bradut" de Craciun cu fructe deshidratate si nuci:

Aluatul este cealalta jumatate ramasa de la cozonacul "Floare". 

Pt umplutura: amestecati lichiorul Amaretto cu apa si adaugati peste stafidele, merisoarele si caisel;e taiate in bucati mai mici. Puneti pe foc, dar nu lasati sa dea in clocot, nu vrem ca si fructele sa se inmoaie prea tare, cand sau umflat putin dati deoparte craticioara, adaugati zaharul, amestecati si lasati sa se raceasca. In timp ce se raceste fructele absorb tot lichidul si se vor umfla. Cand sau racit amestecam cu albusul de ou batut spuma cu un praf de sare. 

Aluatul ramas il impartiti in doua. Luati prima bucata de aluat si o intindeti intr-un triunghi. Cu varful unui cutit bine ascutit taiati o forma de bradut din aluat. Procedati la fel si cu cealalta bucata de aluat, iar cu ce va ramane de la cele doua bucati, modelati(cum puteti) cu sucitorul o alta forma de bradut. Deci, aveti 3 foi de bradut. Puneti prima foaie pe un blat de silicon (pe mine ma ajutat foarte mult), peste prima foaie de aluat turnati jumatate de umplutura, peste umplutura puneti o alta foaie de aluat"bradut"(incercati sa o puneti pe cea mai nereusita in mijloc), puneti si cealalta jumatate de umplutura, iar peste ultima foaie de aluat "bradut(cea mai reusita). Pe cat posibil lipiti marginile aluatului. Cu ajutorul unui liniar trasati usor 2 linii drepte pe verticala cu spatiu intre ele de 4-5 cm. Tot cu varful cutitului taiati "raze" din mijloc inspre margine si incepeti de jos in sus. Rasuciti "razele" de 2-3 ori atat cat va permite aluatul, adica atat cat sunt de mari "razele". Ungeti pe deasupra cu ou amestecat cu lapte. Lasati sa mai creasca cozonacul inca 20-30 minute si dati la cuptorul incins la 170-180 grade pt 30-35 minute.

Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

daca credeti ca este de ajutor si va este mai usor, puteti sa faceti dinainte un sablon"bradut" si sa decupati dupa el aluatul

2

ca si la celalt cozonac, va recomand sa folositi hartie de copt umezita pe deasupra daca cumva se rumeneste prea devreme cozonacul

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac " Bradut" de Craciun cu fructe deshidratate si nuci" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Pasca traditionala cu branza dulce si stafide