Cozonac cu cacao, nuca si rahat

de marianascarlat in Dulciuri, 13 Iun 2013 | 3066 vizualizari

 

Ca sa va indulcesc, va invit sa serviti cate o felie din deliciosul cozonac pe care l-am confectionat azi noapte.

 

INGREDIENTE

  • 100g unt
  • 2 oua
  • 150g zahar
  • 200ml lapte
  • 650g faina
  • un pachetel drojdie uscata-7g
  • vanilie
  • coaja rasa de lamaie si portocala
  • umplutura:
  • 3 albusuri
  • 100g zahar
  • 150g nuci macinate
  • 200g rahat
  • 4 linguri de cacao
  • vanilie
  • Pentru uns:
  • un galbenus
  • o lingura de lapte
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu cacao, nuca si rahat:

Laptele, untul, zaharul, vanilia si coaja rasa de lamaie si portocala le-am pus toate intr-un ibric si le-am pus pe foc, amestecand intr-una sa se topesca zaharul si untul. Nu le-am lasat prea mult, doar pana s-a incalzit putin laptele. Am luat ibricul de pe foc si am amestecat pana am crezut ca s-a topit tot zaharul si untul.

Continutul ibricului l-am rasturnat in cuva masinii de facut paine. Peste el am pus faina cernuta, iar deasupra drojdia. Am setat masina la programul de framantat si dospit si am lasat aluatul in grija ei.

Intre timp eu am pregatit umplutura. Am batut cu mixerul albusurile spuma, am adaugat zaharul cate putin si am batut bine. Apoi am adaugat cacaoa,  nucile macinate, praful de vanilie amestecand cu un tel para.

Cand masina si-a terminat programul, am scos aluatul pe masa de lucru si l-am impartit in patru guguloaie. Fiecare guguloi l-am intins cu un sucitor, dandu-i o forma dreptunghilara, am pun  cateva linguri de umplutura pe care am intins-o pe tot dreptunghiul, am pus deasupra mai multe bucatele de rahat taiate cum m-a taiat capul, le-am rulat si le-am impletit cate doua. Apoi am pus sulurile obtinute in doua tavi de cozonac unse cu unt si presarate cu faina si le-am acoperit cu un prosop curat. Am lasat cozonacii la crescut cam o jumatate de ora.

Intre timp am  aprins cuptorul de la aragaz si l-am lasat sa se incalzeasca si sa fie cald si pentru aluat. Dupa o jumatate de ora, am uns cozonacii cu galbenus frecat cu un pic de lapte si am bagat tavile in cuptor pret de 45 de minute. Am facut proba cu scobitoarea care a ramas curata. Cozonacii i-am lasat de s-au racit in forme acoperiti cu un prosop. Apoi i-am scos, i-am pus  pe un fund de lemn, tot acoperiti.

Au iesit o bunatate! Frumosi si gustosi!

TIPS-URI

1

N-am poze cu toate operatiile ca era noapte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu cacao, nuca si rahat" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (23)

Teo 1

13.06.2013, 23:01

Uite fata care a stiut sa sarbatoreasca...!bravo!

diana_k 1

14.06.2013, 08:26

Sim0na 1

14.06.2013, 11:28

Cine nu doarme, face minunatii de cozonaci!!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cozonac cu crema de cacao, nuca, stafide si mac