Cozonac cu cacao si nuca

de Sim0na in Prajituri, 11 Apr 2012 | 3811 vizualizari

 

Aceasta este varianta mamei, cu care nu dau gres niciodata!!

 

INGREDIENTE

  • aluat:
  • 1 kg faina 000
  • 3 oua la temperatura camerei
  • 250 g zahar
  • 150-200 g ulei pentru framantat
  • 0,5 l lapte dulce
  • 20 g drojdie proaspata
  • 1 lingurita sare
  • coaja de lamaie rasa
  • esenta de vanilie
  • umplutura:
  • 8 linguri zahar
  • 8 linguri cacao
  • nuca tocata
  • uns:
  • galbenus
  • lapte dulce
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu cacao si nuca:

Se incalzeste laptele cu zaharul, sarea si lamaia. Drojdia se pune in putin lapte caldut. 

Faina cernuta se pune intr-un castron si se amesteca cu laptele caldut (NU fierbinte) si ouale si incepe framantarea. Se adauga drojdia dizolvata si framantam. Incepem sa incorporam uleiul caldut, treptat, framantand bine. Framantatul se continua pentru cca 30 minute, incorporand tot uleiul. Se formeaza o bila care se lasa la crescut 1-2 ore, la loc caldut, fara curenti, vasul fiind acoperit cu un servet.

Se amesteca ingredientele pentru umplutura.

Aluatul crescut se imparte in 4 bucati egale, fiecare bucata se intinde la o grosime de cca 0,8-1 cm, se presara umplutura si se ruleaza. Se impletesc cate doua rulouri, si se aseaza in tavi, unde se mai lasa la crescut 1 ora.

Se dau la cuptor, la foc potrivit pentru cca 1 ora. Cu 10 minute inainte de a scoate cozonacii, se ung cu un amestec de galbenus si lapte.

Au iesit 2 cozonaci frumosi si gustosi!

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu cacao si nuca" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cozonac ieftin