Cozonac cu fructe uscate

de Miha in Dulciuri, 7 Dec 2012 | 3149 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 10 g drojdie uscata
  • 100 g zahar
  • 200 ml lapte
  • 60 g unt
  • ~550 g faina
  • 1/2 lingurita sare
  • 1 lingura coaja de portocale confiata
  • Pentru umplutura:
  • 200 g fructe uscate
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu fructe uscate:

Drojdia o amestecam cu 1 lingura de zahar, putin lapte caldut si putina faina. Omogenizam si lasam la loc caldut pana se umfla si apar basicute la suprafata.

Punem maiaua in cuva masinii de paine, adaugam apoi ouale, restul de zahar, sarea, untul topit si racit, coaja de portocale, laptele ramas si faina putin cate putin. In functie de tipul fainii, vom pune faina mai multa sau mai putina, 20-30 g e marja de siguranta. Framantam pana se inglobeaza toate ingredientele si obtinem un aluat elastic. Lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.

Scoatem aluatul pe masa usor infainata sau unsa cu ulei si-l intindem putin cu mana. Punem fructele uscate deasupra, impaturim aluatul, apoi il framantam pana  fructele sunt repartizate uniform.

Se imparte aluatul in 2 parti ce se intind sub forma de suluri, care mai apoi se impletesc. Se aseaza in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina si se lasa 10-15 minute la dospit. Se unge cu un galbenus de ou desfacut cu putin lapte, apoi se da la cuptor la foc mediu, pana se rumeneste.

Eu aici am folosit forme  mici si am impartit aluatul in mai multe parti.

Se lasa la racit in tava, apoi se scoate pe un gratar. Se taie dupa ce se raceste foarte bine.

TIPS-URI

1

Fructele uscate folosite de mine au fost merisoare, zmeura si capsuni. Se pot inlocui cu rahat sau alte fructe uscate ce va plac voua.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu fructe uscate" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

Sim0na 1

07.12.2012, 14:49

si eu vreau sa fac in weekend cozonac.

ionela2682 1

07.12.2012, 16:52

Perfect!!

elucubratiiculinare 1

07.12.2012, 22:56

arata minunat

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Baigli