Cozonac cu mac

de Panacris in Dulciuri, 21 Dec 2011 | 1161 vizualizari

 

A inceput agitatia de Craciun! Toate gospodinele vorbesc de cozonaci!!! M-am hotarat sa va dezvalui reteta mea de cozonac cu mac! Pe aici, la Bucuresti, capitala tarii, cozonacii se fac cu cacao, nuci, stafide si eventual rahat. Colegele mele sunt degustatoarele mele fidele!!! Au fost foarte incantate de acest cozonac. Spor la treaba!

 

INGREDIENTE

  • faina 700 g.
  • drojdie 40 g. (sau 4 lingurite drojdie uscata) 
  • zahar 60 g. ( aproximativ 4 linguri)
  • ulei sau unt 50 ml.
  • galbenusuri 5 bucati
  • lapte 300 ml
  • praf de sare
  • coaja de lamaie,
  • esenta rom
  • zahar vanilat
  • mac 300 g.
  • zahar 100 g.
  • zahar vanilat 1 plic
  • lapte  200 ml.  
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu mac:

Am pregatit aluatul la masina de paine, (dupa cum v-am spus, ajutorul nr. 1 in familie la aluaturile dospite!). Am pus ingredientele in urmatoarea ordine, laptele caldut, faina cernuta, sarea, zaharul, zaharul vanilat, drojdia uscata, coaja de lamaie, esenta de rom 1/2 de fiola si untul topit. Am pornit masina la programul de aluat, cel de 1 ora si jumatate. Si am supravegheat pana cand a devenit un aluat elastic si omogen. Se ajuta eventual cu un pic de faina daca e prea lipicios, sau ulei daca e prea tare.

Dupa ce a crescut aluatul l-am rasturnat pe masa de lucru si am intins doua foi dreptunghiulare. Macul si zaharul l-am dat prin rasnita de cafea, apoi l-am amestecat cu laptele si l-am pus la fiert ptr. cca. 10 minute la foc mic. Am impartit umplutura de mac peste drpetunghiurile de aluat, le-am rulat si le-am lasat din nou la crescut cca. 30 minute acoperit cu un servet. Am pus rulorile intr-o forma de guguluf si le-am pus la copt in cuptorul preincalzit, cca. 40 minute la foc mic.

 

 

 

TIPS-URI

1

se pot pune si stafide in amestecul de mac

RETETA IN IMAGINI

Cozonac cu mac-0
Cozonac cu mac-1
Cozonac cu mac-2
Cozonac cu mac-3
Cozonac cu mac-4

COMENTARII (11)

diaconta

diaconta 1

21.12.2011, 23:02

place

MotanLaOale

MotanLaOale 1

22.12.2011, 08:35

foarte bun

lia maria

lia maria 1

22.12.2011, 08:57

imi place

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24