Cozonac cu mac

de mamaieelena in Dulciuri, 15 Ian 2012 | 3685 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 800 g faina(aproximativ)
  • 12 galbenusuri
  • 1 lingurita sare
  • 250g zahar
  • 150ml ulei
  • 350ml.lapte
  • 40g drojdie proaspata
  • 1 fiola rom
  • 1 lingurita razatura de lamaie
  • umplutura;
  • 250g mac pisat
  • 200 g.lapte
  • 120g zahar
  • 1 fiola rom
  • 1 lingurita gris
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu mac:

Laptele se pune sa se incalzeasca usor si din el se ia 50ml pentru dizolvarea drojdiei.In lapte eu am pus mirodeniile si zaharul,in galbenusuri eu am pus uleiul si am amestecat.

Am pus in faina cernuta mai intai, laptele,galbenusurile si apoi drojdia care a crescut intre timp.

Am amestecat  si am framantat cu multa intensitate si apoi l-am lasat sa creasca.

Intre timp am facut macul in care i-am pus toate ingredientele si l-am lasat sa clocoteasca si apoi l-am pus la rece.

Dupa o ora aluatul a crescut si am rupt din el jumatate si am pus pe un taler ulei si am intins un dreptunghi pe care am pus jumatate de mac l-am asezat in forma unsa cu margarina si am repetat si cu cea de a doua bucata de coca.Am lasat sa creasca inca o ora dupa care am pus in cuptorul deja cald la 180 de grade pentru 45 de minute.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu mac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

anomisana 1

22.01.2012, 10:54

Ce bunătate...Vin cu o cană de lapte, primesc şi eu o felie?

mamaieelena 1

22.01.2012, 14:35

sigur te primesc te astept

jolygina 1

14.05.2012, 14:50

ce bine arata

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Coznac cu mac