Cozonac cu mac pufos si gustos

de arhi in Dulciuri, 24 Aug 2011 | 14257 vizualizari

 

Va scriu o reteta de cozonac , foarte buna, fara costuri mari si care nu necesita timp mult de preparare..Din aceasta compozitie se obtin 2 cozonaci impletiti au 4 simpli..

 

INGREDIENTE

  • Compozitia de cozonac se face din     
  • 100 gr. unt   
  • 100gr. zahar   
  • 200 ml. lapte   
  • 600 gr. faina       
  • 2 oua    
  • 50 gr.drojdie proaspata  
  • un varf de sare.  
  • Umplutura de mac se face din:
  • 250gr. mac  
  • 250 gr.zahar  
  • 200ml lapte  
  • 2-3 plicuri zahar vanilinat  
  • esenta rom dupa gust.  
  • Pentru uns cozonacii:
  • 1 ou cu putin lapte.
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu mac pufos si gustos:

Compozitia cozonacului:

1. Drojdia se pune la  inmuiat cu putin zahar si lapte.

2.Se topeste untul se ia de foc si se aduga zaharul,laptele si se amesteca foarte  bine.Se lasa un pic sa se racesca.

3. cele 2 oua si praful de sare se bat bine.

4. Peste ouale batute se adauga amestecul de lapte .

5. Intr-un vas se pune faina alba cernuta, se adauga drojdia si amestecul de lapte cu  oua.Se framanta bine.Se acopera si se lasa la crescut o ora.

 Aluatul crescut se imparte in 4 suluri si in functie de preferinta voastra se pot face 2 cozonaci impletiti sau 4 simpli.

Aluatul se intinde , se aseaza compozitia de mac se ruleaza si se aseaza intr-o tava pt. chec, unsa si tapetata cu hartie de copt.Se ung deasupra cu ou si lapte.

6. se dau la cuptorul incalzit in prealabil 40-45 minute la  180 grade.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu mac pufos si gustos" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Lau 1

24.08.2011, 22:06

bine ai venit arata super

LUK 1

25.08.2011, 08:22

pufosi si buni

arhi 1

25.08.2011, 11:28

Multumesc...este o reteta usor de facut si cozonacii sunt f. gustosi...........

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cozonac trandafir moldovenesc