Cozonac cu mac pufos si gustos

de arhi in Dulciuri, 24 Aug 2011 | 11047 vizualizari

 

Va scriu o reteta de cozonac , foarte buna, fara costuri mari si care nu necesita timp mult de preparare..Din aceasta compozitie se obtin 2 cozonaci impletiti au 4 simpli..

 

INGREDIENTE

  • Compozitia de cozonac se face din     
  • 100 gr. unt   
  • 100gr. zahar   
  • 200 ml. lapte   
  • 600 gr. faina       
  • 2 oua    
  • 50 gr.drojdie proaspata  
  • un varf de sare.  
  • Umplutura de mac se face din:
  • 250gr. mac  
  • 250 gr.zahar  
  • 200ml lapte  
  • 2-3 plicuri zahar vanilinat  
  • esenta rom dupa gust.  
  • Pentru uns cozonacii:
  • 1 ou cu putin lapte.
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu mac pufos si gustos:

Compozitia cozonacului:

1. Drojdia se pune la  inmuiat cu putin zahar si lapte.

2.Se topeste untul se ia de foc si se aduga zaharul,laptele si se amesteca foarte  bine.Se lasa un pic sa se racesca.

3. cele 2 oua si praful de sare se bat bine.

4. Peste ouale batute se adauga amestecul de lapte .

5. Intr-un vas se pune faina alba cernuta, se adauga drojdia si amestecul de lapte cu  oua.Se framanta bine.Se acopera si se lasa la crescut o ora.

 Aluatul crescut se imparte in 4 suluri si in functie de preferinta voastra se pot face 2 cozonaci impletiti sau 4 simpli.

Aluatul se intinde , se aseaza compozitia de mac se ruleaza si se aseaza intr-o tava pt. chec, unsa si tapetata cu hartie de copt.Se ung deasupra cu ou si lapte.

6. se dau la cuptorul incalzit in prealabil 40-45 minute la  180 grade.

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cozonac cu mac pufos si gustos 122378
retete culinare - Cozonac cu mac pufos si gustos 122379

COMENTARII (13)

Lau 1

24.08.2011, 22:06

bine ai venit arata super

LUK 1

25.08.2011, 08:22

pufosi si buni

arhi 1

25.08.2011, 11:28

Multumesc...este o reteta usor de facut si cozonacii sunt f. gustosi...........

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D