Cozonac cu nuca

de Lau in Dulciuri, 13 Ian 2012 | 2965 vizualizari

 

aluatul m-am inspirat de la nadina.iar crema de la silvioara

 

INGREDIENTE

  • ALUAT:
  • 500 g faina
  • 2 oua
  • 3 linguri ulei
  • 3 linguri zahar
  • 1 cub drojdie proaspata
  • coaja rasa de la o lamaie
  • esenta de vanilie
  • lapte
  • CREMA
  • 200 g nuca macinata
  • cacao
  • esenta de rom
  • 5 linguri de zahar
  • 1/2 pahar de vin rosu
  • UNS
  • 1 galbenus
  • putin lapte
  • ciocolata ornament
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu nuca:

ALUAT: Drojdia se desface cu putin lapte caldut si 1 lingura zahar. Se lasa 15 minute sa se odihneasca. Adaugam si restul ingredientelor si framantam un aluat elastic care nu se lipeste de maini. Lasam la dospit 30 minute intr-un loc calduros.

CREMA: Nuca macinata se amesteca cu zaharul, cacao, esenta si treptat se adauga vinul. Amestecam bine.

Se imparte coca, se ia cate o bucata, se ruleaza si se unge cu crema, se ruleaza si se da deoparte.

Se ia alta bucata, intindem, adaugam crema si rulam. Cele 2 rulouri le rulam impreuna si asezam in tava unsa bine cu ulei, mai lasam 20 minute, dupa care ungem cu galbenusul amestecat cu putin lapte. Am adaugat deasupra ciocolata ornament. Dam la cuptor incalzit pana se rumenste, lasam sa se raceasca putin in tava.

 

TIPS-URI

1

cel mai bun este rece

RETETA IN IMAGINI

Cozonac cu nuca-0
Cozonac cu nuca-1
Cozonac cu nuca-2

COMENTARII (22)

Ana_Maria269

Ana_Maria269 1

14.01.2012, 11:02

Suuuper!!!

Mihaela11_jo

Mihaela11_jo 1

14.01.2012, 12:18

Foarte fin si aspectuos

Lau

Lau 1

14.01.2012, 18:58

multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!