Cozonac cu nuca

de tany15 in Dulciuri, 18 Feb 2012 | 957 vizualizari

 

foarte gustos si delicios

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de faina alba,
  • 4 oua intregi,
  • 2 galbenusuri,
  • 300 gr.zahar,
  • 300 ml lapte dulce,
  • 1 pachet de unt,
  • 3 linguri cu ulei,
  • 2 cuburi de drojdie,
  • esenta vanilie,
  • coaja de lamaie,
  • 1 lingurita cu sare

Umplutura

  • 4 albusuri,
  • 150 gr.zahar,
  • 500 gr.nuci,
  • 3-4 linguri cacao,
  • 1 esenta de rom
  • 20
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu nuca:

 Se pregateste maiaua din drojdie,o lingura de zahar,si 2 de faina,separat se incalzeste laptele cu restul de zahar.Se adauga ouale batute cu sarea,maiaua,,coaja de lamaiesi faina in ploaie,se toarna treptat untul topit si amestecat cu uleiul si se framanta un aluat potrivit.Se acopera cu un servet si se lasa la crescut,intre timp se bat albusurile cu un praf de sare se adauga zaharul si dupa ce s-a topit se pune cacaoa,esenta de rom si nucile toate.Intindem aluatul crescut si se pune in mijloc umplutura de nuca,il rulam usor si ii asezam in tava special de cozonac unsa cu ulei si tapetata cu faina.Coacem la foc potrivit aproximativ 50 minute,intre timp ii incercam cu un pai sa vedem daca sau copt,ii scotem din cuptor si ii lasam sa se raceasca dupa care ii scoatem din tava.

 

 

 

TIPS-URI

1

nu este dificil de facut

COMENTARII (6)

gaby_gabytza 1

18.02.2012, 14:10

foarte bun

MotanLaOale 1

18.02.2012, 15:22

iri_iri 1

18.02.2012, 16:09

....mmm se apropie pastele

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D