Cozonac cu nuca

de adry88 in Dulciuri, 12 Apr 2012 | 2071 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 2 cuburi drojdie
  • 500 ml lapte
  • 300 g zahar
  • 6 galbenusuri
  • un varf cutit sare
  • coaja rasa de la o lamaie
  • esenta de rom
  • ulei pentru framantat
  • UMPLUTURA
  • 1 cana nuci macinate
  • 3 linguri cacao
  • 3 albusuri
  • 6 linguri zahar
  • esenta de rom
  • rahat
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu nuca:

ALUAT:

Faina se cerne intr-un lighean. Intr-un pahar sau farfurie se pune putin lapte caldut cu drojdia si amestecam pana se dizolva drojdia. Se adauga o lingura de faina si o lingura de zahar si se amesteca se acopera si se lasa 10 minute. Se bat galbenusurile si se adauga in mijlocul fainii, se adauga si restul ingredientelor in afara de lapte. Adaugam maiaua dupa care incepem sa framantam adaugand treptat laptele caldut. La urma framantam cu ulei si lasam la dospit cca 1 ora.

UMPLUTURA:

se bat albusurile amestecate cu zahar. adaugam nucile macinate, cacao, esenta de rom. Coca se imparte 4 (am tavi micute). Fiecare bucata de coca se intinde in forma dreptunghiulara si se unge cu crema. Se adauga bucati de rahat si se ruleaza. Intindem alta foaie procedam ca la prima si rulam dupa care le impletim pe amandoua. Asezam in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. Procedam la fel pana terminam. Acoperim tava si o mai lasam cca 20 min sa creasca, dam tava la cuptorul incalzit cca 45 min la foc mediu.

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cozonac cu nuca 157645
retete culinare - Cozonac cu nuca 157646
retete culinare - Cozonac cu nuca 157647

COMENTARII (14)

Sim0na 1

13.04.2012, 22:20

delicios!!

iri_iri 1

14.04.2012, 00:11

mmmmm,asa cum imi place

Maria68 1

15.04.2012, 17:40

delicios

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S