Cozonac cu nuca

de Lavinia in Prajituri, 18 Noi 2012 | 1574 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 200 g unt
  • 6 galbenusuri
  • 450 ml lapte caldut
  • coaja de lamaie
  • coaja de portocala
  • 200 g zahar
  • 2 pliculete drojdie uscata
  • esenta de vanilie
  • faina cat cuprinde(1 kg)

Umplutura:

  • 600 g nuca macinata
  • 2 linguri cacao
  • 150 g zahar
  • 2 albusuri

Pt uns:

  • 3 galbenusuri
  • 3 linguri lapte

Ingredientele sunt pentru 2 cozonaci!

Portii: 30
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu nuca:

Pentru inceput facem o maia din :

drojdie

3-4 linguri lapte caldut(nu fierbinte)

2 lingurite zahar

2 lingurite faina

Lasam sa dospeasca 15 min.

Intr`un vas mare cernem faina,adaugam pe rand zaharul,vanilia,coaja de lamaie si portocala,1 lingurita de sare ,laptele caldut si untul topit(sa nu fie fierbinte).

Framantam bine aluatul pana nu se mai lipeste de maini(eu il framant si 20 de min).

Il lasam la loc caldut timp de 45-60 de min pana isi dubleaza volumul.

Impartim aluatul in 2 parti egale si intindem foi destul de subtiri(0.5 cm grosime)

Pentru umplutura batem albusurile spuma cu un praf de sare si zaharul,adaugam nuca macinata si cacaua si omogenizam bine.

Ungem fiecare foaie cu umplutura de nuci ,rulam strans cozonacii si ii punem in tavi tapetate cu folie/hartie de copt.

Ii mai lasam sa dospeasca in tava inca 30 de min dupa care ii ungem cu galbenus de ou si lapte si ii dam la cuptor pentru cel putin 1 ora.



 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cozonac cu nuca 188933
retete culinare - Cozonac cu nuca 188934
retete culinare - Cozonac cu nuca 188935
retete culinare - Cozonac cu nuca 188936

COMENTARII (15)

Lavinia 1

19.11.2012, 10:28

Multumesc pentru aprecieri

Sim0na 1

19.11.2012, 20:46

apetisant!!! ador cozonacul!

Lavinia 1

19.11.2012, 22:41

Si eu Multumesc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supa de legume cu soia

de ravanna 1

Supa de legume cu...

ieri la 21:05

Madlene

de Criss 6

Madlene

ieri la 18:07

Sarmalute din quinoa, la CrockPot

Sarmalute din...

ieri la 15:18