Cozonac cu nuca

de simona72 in Dulciuri, 5 Mai 2013 | 5164 vizualizari

 

Nu am facut multi cozonaci la viata mea, ii pot numara pe degetele de la o mina citi am facut, de fiecare data imi facea mama si ai ei erau ce-i mai buni. Dar cum si ea este ocupata si are atitea treburi m-am gindit ca tot am un mare ajutor pt aluat si de ce sa nu fac. Asa ca m-am pus pe facut cozonac, a iesit bun dar nu ca cel al mamei...

 

INGREDIENTE

  • 600 gr faina alba de buna calitate
  • 3 galbenusuri de ou
  • 250 ml lapte caldut
  • 60 gr zahar
  • 1 cub mic de drojdie
  • 1/2 lingurita sare
  • 2 linguri unt
  • 2 linguri ulei
  • pt umplutura:
  • 200 gr nuca macinata
  • 3 albusuri
  • un praf de sare
  • 100 gr zahar
  • pt decor:
  • 1 galbenus de ou
  • 1 lingura lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu nuca:

Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele le-am pus in urmatoarea ordine: laptele caldut, galbenusurile amestecate cu zaharul, sare, unt, ulei, deasupra faina si cubul de drojdie rupt bucatele. Am lasat masina sa framinte aluatul, l-am scos si l-am pus la loc caldut acoprit cu prosop de bucatarie pt 40 minute.

Am rasturnat aluatul pe masa de lucru, l-am intins cu sucitorul intr-un dreptunghi, l-am umplut cu nuca macinata amestecata cu albusurile batute spuma cu un praf de sare si apoi zahar. Am distribuit uniform umplutura de nuca pe toata suprafata aluatului, l-am facut sul si l-am pus in tava unsa cu ulei si tapetata cu faina. A iesit putin cam mult aluat pt tava mea de cozonac, iar din aluatul care mi-a ramas am ornat cozonacul pe margini si o cruce in mijloc. Am mai lasat cozonacul sa creasca la loc calduc 20-30 minute, l-am uns cu galbenus de ou amestecat cu lapte, l-am pus in cuptorul incins la 170 grade pt 30 minute. Dupa ce au trecut cele 30 minute l-am acoperit cu folie de aluminiu pt ca a capatat deja o culoare aurie si nu vroiam sa se arda si l-am mai dat pt 15-20 minute la cuptor.

L-am lasat sa se raceasca in cuptor cu usa intredeschisa.

Pofta buna!!!

TIPS-URI

1

tava mea are dimensiunile de 12/28 cm

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu nuca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Pasca - reteta simpla