Cozonac cu nuca

de georgeta_v in Dulciuri, 3 Ian 2014 | 690 vizualizari

 

pufos si gustos

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 200 g zahar
  • 50 ml ulei
  • 150 g unt
  • 4 oua
  • 500-600 ml lapte
  • 50 g drojdie
  • 10 g sare
  • coaja rasa de la o lamaie
  • zahar vanilat, 2 pliculete
  • 500 g nuca
  • miere de albine
  • stafide
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu nuca:

INCEPEM CU ALUATUL DE COZONAC : intr-un castron punem laptele cald,adaugam zaharul,drojdia,2 oua intregi,sare,ulei jumate din unt (topit),coaja de lamaie. Se amesteca bine cu o lingura din lemn,dupa care adaugam treptat faina.

Urmeaza framantatul aluatului,etapa cea mai importanta, care dureaza minim 30 de minute.Adaugam treptat untul topit si framantam in continuu pana ce acesta se incorporeza in aluat.

Punem aluatul la dospit timp de 60 de minute, undeva la loc cald.

PREPARAREA UMPLUTURII:nuca am pus-o la cuptor pentru 10-15 minute,apoi am tocat-o marut.Peste nuca am adaugat 2 albusuri batute spuma, miere de albine,stafide si 100 ml lapte.Se amesteca pana devine o pasta .

REVENIM LA ALUAT:impartim aluatul in 2 parti egale.Ungem suprafate de lucru cu ulei si intindem aluatul.Peste foile formate punem umplutura si rulam,obtinand astfel 2 cozonaci.Se aseaza cozonacii in tavile tapetate cu hartie de copt si se mai lasa la dospit 30-40 minute.Inainte de a pune cozonacii la cuptor unge-i cu galbenus de ou amestecat cu putin lapte.

Se coc in cuptorul incins la 180 grade, timp de 45 minute.Dupa ce s-au copt,se scot din tavi si se tin acoperiti cu un prosop timp de 20 minute,apoi pot sa fie  serviti.

Pofta buna!

 

COMENTARII (9)

diaconta 1

05.01.2014, 20:32

Felicitari Georgeta
Minunat cozonacul si foarte fain prezentata reteta
te asteptam si cu alte retete

georgeta_v 1

05.01.2014, 22:07

multumesc!ma straduiesc sa iasa cat de bine.

diaconta 1

07.01.2014, 22:10

Si chiar ti-a reusit mai ales ca eu stiu ca e foarte greu sa-ti iasa un cozonac foarte bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S