Cozonac cu nuca

de Adele in Dulciuri, 19 Dec 2014 | 3841 vizualizari

 

Este al 8-lea Craciun petrecut departe de tara ,nu pot sa va zic cat de mult m-a bucurat mirosul de cozonac si cate amintir frumoase mi-a readus in suflet.:XReteta mi-a dat-o Timea si am incercat sa o respect cat mai mult ..Asa ca stiti , este ptimul meu cozonac si cu siguranta se poate si mai bine ..In plus am pus si ''sluga'' la treaba deci e si meritul ei :D;;) ..P.S reteta Timei o gasiti aici :http://timeaioo.blogspot.ro/2012/04/cozonac-cu-nuca.html.. Multumesc :X

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina tip 00.
  • 4 galbenusuri de ou.
  • 200 gr zahar.
  • 400 ml lapte.
  • 1 cub si jumatate drojdie (25 gr)
  • 1 lingurita rasa de sare.
  • coaja de portocala si lamaie.
  • 2 linguri unt.
  • 50 gr stafide.
  • Umplutura:
  • 2 albusuri de ou.
  • 7 linguri de zahar.
  • 300 gr nuca macinata.
  • 1 esenta de rom.
  • 2 linguri cacao amara.
  • Pentru uns :
  • 1 ou si o lingura de lapte.
Portii: 3
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu nuca:

Se amesteca faina cu sarea ,coaja de lamaie/portocala si stafidele (pe care le-am pus la inmuiat in apa cu esenta de rom ) intr-un vas.Intr-un pahar cu 100 ml lapte cald se dizolva drojdia cu o lingurita de zahar si se lasa cateva minute.Dupa care se pune peste faina si se amesteca ,treptat se adauga si galbenusurile ,se incorporeaza bine.Se adauga laptele cald cu zaharul si se framnata in continuare ,spre final se pune uleiul si untul topit.(eu am folosit robotul care a framanta el).

Se lasa la crescut aproximativ 2 ore dupa care se pregatesc cozonacii.Albusul batut cu zahar se amesteca cu nuca ,esenta de rom si cacaoa.Se ia cate o bucata de aluat (l-am impartit in 3 ) se intinde o foaie destl de groasa  si se unge cu umplutura se  ruleaza si se pune in tava unsa.Se acopera cozonci cu un propsop.(eu i-am pus in cuptor preincalzit doar cu lumina aprinsa) si se lasa la crescut o ora.Se ung cu oul batut cu lapte.Dupa care se coc la 180 ° pentru 45-60 de minute

Pofta buna!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

Adele 1

19.12.2014, 16:27

Simo is buna de maritat

Rocsi 1

20.12.2014, 23:37

Daca e cu nuca, nu il refuz deloc

Adele 1

27.12.2014, 13:21

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Surcele cu nuca