Cozonac cu nuca

de reisnaor_2006 in Dulciuri, 1 Dec 2015 | 22298 vizualizari

 

La multi ani romani oriunde v-ati afla! La multi ani Romania!A iesit o pufosenie delicioasa cu multaaaaaaaa nuca.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 4 oua
  • 200 gr zahar
  • 500 ml lapte
  • 200 ml ulei
  • 25 gr drojdie proaspata
  • coaja rasa de portocala
  • coaja rasa de lamaie
  • un praf de sare
  • Umplutura:
  • 600 gr de nuca macinata
  • 4 lg de cacao
  • 5 lg de zahar
  • 4 lg de lapte
  • Pentru uns:
  • 1 ou
  • 2-3 lg de lapte
  • zahar
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu nuca:

           Pregatim maiaua din putin lapte caldut, drojdia si 1 lingura de faina. Restul de lapte il incalzim putin impreuna cu zaharul. Intr-un bol cernem faina amestecata cu praful de sare, punem mirodenile, maiaua si amestecam usor. In timp ce framantam adaugam laptele treptat, ouale si la sfarsit uleiul.

            Framantam pana nu se mai lipeste de maini. Lasam aluatul langa o sursa de caldura timp de 1 ora sau pana isi dubleaza bine volumul.

            Umplutura am facut-o amestecand nuca macinata cu cacaoa,zaharul si laptele pana a devenit o compozitie omogena.
           Pe masa de lucru am presarat faina, am impartit aluatul in 4 parti si din fiecare parte am facut 2 bile pe care le-am lasat sa mai creasca. Din fiecare am intins cu ajutorul sucitorului cate o foaie pe care am umplut-o si am rulat.Am impletit cele 2 rulouri facute si am unit bine la capete ca sa nu iasa umplutura.      

           Asa am procedat cu fiecare cozonac. Tavile de cozonac le-am tapetat cu hartie de copt. In fiecare tava am asezat cate un cozonac impletit si l-am uns cu ou batut cu cateva linguri de lapte si am presarat zahar deasupra

          Dupa ce am pus cozonacii in tavi si i-am uns i-am mai lasat la crescut 20 de minute. Am incins cuptorul la 180 grade si i-am lasat 35 de minute. Pofta buna.

 

TIPS-URI

1

Putem adauga la cozonac cand preparam aluatul o lingura de untura.

2

Untura ajuta cozonacul sa ramana proaspat si pufos mult timp.

3

Toate ingredientele ptr prepararea cozonacului trebuie sa fie la temperatura camerei.

4

Ca sa fie pufos faina trebuie sa fie uscata si aerisita.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cozonac cu nuca 414926
retete culinare - Cozonac cu nuca 414927
retete culinare - Cozonac cu nuca 414928
retete culinare - Cozonac cu nuca 414929
retete culinare - Cozonac cu nuca 414930
retete culinare - Cozonac cu nuca 414931
retete culinare - Cozonac cu nuca 414932
retete culinare - Cozonac cu nuca 414933
retete culinare - Cozonac cu nuca 414934
retete culinare - Cozonac cu nuca 414935
retete culinare - Cozonac cu nuca 414936
retete culinare - Cozonac cu nuca 414937

COMENTARII (30)

Aletta 1

03.12.2015, 22:50

Minunatie de cozonac!!!

mirela0911 1

04.12.2015, 10:32

Super faini ti-au ieșit cozonacii!

reisnaor_2006 1

14.12.2015, 11:24

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S