Cozonac cu nuca de cocos si rahat

de Valclaudia in Dulciuri, 2 Aug 2014 | 1276 vizualizari

 

INGREDIENTE

Aluat:

  • 1 kg faina alba proaspat cernuta
  • 50 gr. faina (in plus fata de cantitatea anterioara) pentru framantat
  • 100 ml ulei
  • 100 ml apa calduta
  • 400 ml lapte cald
  • 50 g drojdie proaspata
  • un praf de sare
  • 200 g zahar tos
  • 1 lingurita coaja de portocala confiata (pudra)
  • 4 galbenusuri de la oua de casa
  • 2 linguri pudra de roscove

Umplutura:

  • 4 albusuri
  • 1 praf de sare
  • 150 g zahar tos
  • 200 g nuca de cocos (alba, fara coloranti am folosit eu)
  • 250 g rahat colorat

In plus:

  • 2 oua pentru uns
  • cristale de zahar pentru decor
Portii: 2
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu nuca de cocos si rahat:

Ingredientele trebuie sa fie la temperatura camerei, mai putin laptele care trebuie sa fie caldut.

Preparam maiaua intr-un vas incapator (100 ml lapa calduta+drojdia+1 lingura zahar+un praf de sare+2-3 linguri de faina).

Lasam la dospit cca 15 minute.

Adaugam apoi 4 galbenusuri, laptele caldut, zaharul, coaja de portocala confiata, picuram ulei din cand in cand, faina si framantam un aluat elastic.

Impartim aluatul in doua, o parte o coloram cu pudra de roscove si lasam 1 ora aluatul la dospit.

Intre timp preparam umplutura de cocos: batem spuma albusurile cu un praf de sare si 150 g zahar tos. Adaugam nuca de cocos.

Dupa scurgerea timpului de dospire preincalzim cuptorul la 165 grade.

Impartim atat aluatul alb cat si cel maro in doua.

Intindem o parte alba pe masa de lucru infainata, asezam bucatele de rahat.

Intindem o parte maro, o ungem cu un strat consistent de umplutura din albusuri cu cocos.

Pentru asamblarea cozonacilor lasati frau liber imaginatiei...

Asezam cozonacii in tavile unse cu ulei si ii mai lasam la dospit cel putin 15 minute.

Ungem cozonacii cu galbenus, presaram cristale de zahar si ii dam la cuptor pentru 30 minute.

Dupa 30 minute scoatem cozonacii, ii ungem si cu albus, apoi ii dam iar la cuptor pentru alte 20 minute.

Scoatem cozonacii din cuptor  dupa ce trec testul scobitorii, ii scoatem asa fierbinti din tava (cu mare grija sa nu-i rupem), apoi ii lasam la racorit.

Dupa ce s-au racit ii portionam si servim.

Pofta buna!

 

 

RETETA IN IMAGINI

Cozonac cu nuca de cocos si rahat-0
Cozonac cu nuca de cocos si rahat-1
Cozonac cu nuca de cocos si rahat-2
Cozonac cu nuca de cocos si rahat-3
Cozonac cu nuca de cocos si rahat-4
Cozonac cu nuca de cocos si rahat-5
Cozonac cu nuca de cocos si rahat-6
Cozonac cu nuca de cocos si rahat-7
Cozonac cu nuca de cocos si rahat-8
Cozonac cu nuca de cocos si rahat-9
Cozonac cu nuca de cocos si rahat-10
Cozonac cu nuca de cocos si rahat-11
Cozonac cu nuca de cocos si rahat-12
Cozonac cu nuca de cocos si rahat-13
Cozonac cu nuca de cocos si rahat-14
Cozonac cu nuca de cocos si rahat-15

COMENTARII (12)

Rocsi

Rocsi 1

03.08.2014, 11:46

Sa stii ca vreau din bunatatea asta

mirela0911

mirela0911 1

03.08.2014, 19:51

bun cozonac!

Panacris

Panacris 1

13.08.2014, 17:55

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!