Cozonac cu nuca ,fulgi de migdale si halva

de Bucataras Medi in Dulciuri, 7 Feb 2015 | 1655 vizualizari

 

Retete este furata......hahaha.... de la Simona Georgesc si va asigur ca este una buna cu care nu aveti cum da gres.......deci cine doreste ,cine pofteste o poate testa cu incredere.Iar amestecul este ....ce sa spun.....unul mai mult decat delicios.

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat
  • 330 ml lapte caldut
  • 3 linguri smantana
  • 1 lingura unt
  • 3 galbenusuri
  • 6 linguri zahar
  • 650 g faina
  • 1 praf de sare
  • 1 cub mic de drojdie proaspata maruntita
  • Pentru umplutura
  • 100 gr fulgi de migdale
  • 300 gr nuci
  • 150 gr halva simpla
  • 4 albusuri
  • 1 praf de sare
  • Pentru uns deasupra
  • 1 galbenus 2 linguri lapte
  • zahar pentru presarat pe cozonac
  • ulei pentru uns si faina pentru tapetat formele
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu nuca ,fulgi de migdale si halva:

Aluatul l-am  facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in ordinea scrisa mai sus. La finalul programului am scos aluatul din masina, l-am pus intr-un castron, l-am  acoperit cu un prosop de bucatarie si l-am  lasat la cald, la dospit, pana cand acesta isi tripleaza volumul.

Tare frumos a mai dospit.

In acest timp ne ocupam de umplutura...jumatate din cantitatea de nuci am maruntit-o la robotul de bucatarie, iar cealalta jumatate am taiat-o bucati mai mari. Rasnim fulgii de migdale iar halvaua o rupem bucatele si o maruntim la robotul de bucatarie. Amestecam halvaua cu nucile, migdalele si albusurile batute spuma cu putina sare.

Dupa ce aluatul a crescut il punem pe masa de lucru unsa cu putin ulei si il impartim in 3. Intindem fiecare bucata de aluat fie cu sucitorul, fie cu ajutorul degetelor (eu asa am procedat). Impartim si umplutura in 3 parti. Punem peste fiecare bucata de aluat cate o portie de umplutura, apoi rulam si apoi punem cozonacii in forme (eu am folosit forme de aluminiu) unse in prealabil cu ulei si tapetate cu faina. Lasam cozonaceii sa mai creasca inca 15 minute la loc caldut si acoperiti cu prosop de bucatarie. Presaram putin zahar deasupra si dam  la cuptorul incins la 170 grade pentru 20 minute. Dupa expirarea timpului, luam o bucata de hartie de copt, o trecem sub jet de apa, o stoarcem de surplusul de apa, acoperim cozonacul si mai dam tava la cuptor pt inca 10 minute. Asa procedam pentru fiecare cozonac in parte.

Oprim focul, lasam usa intredeschisa si mai lasam inca 10-15 minute in cuptor.

Scoatem din forma cozonacii, ii punem pe o parte si-l lasam sa se raceasca complet...daca aveti rabdare:))

O felie de cozonac,o cana cu lapte ......mmm.....un deliciu!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cozonac cu nuca ,fulgi de migdale si halva 365683
retete culinare - Cozonac cu nuca ,fulgi de migdale si halva 365684
retete culinare - Cozonac cu nuca ,fulgi de migdale si halva 365685
retete culinare - Cozonac cu nuca ,fulgi de migdale si halva 365686
retete culinare - Cozonac cu nuca ,fulgi de migdale si halva 365687
retete culinare - Cozonac cu nuca ,fulgi de migdale si halva 365688
retete culinare - Cozonac cu nuca ,fulgi de migdale si halva 365689
retete culinare - Cozonac cu nuca ,fulgi de migdale si halva 365690

COMENTARII (27)

Cris2711 1

08.02.2015, 14:08

Teo 1

08.02.2015, 18:35

Ai dreptate Medi,amestecul e delicios !am descoperit asta cand am facut de curand cozoonaci si nu am repartizat egal crema pe care eu o facusem;cu ce sa umplu eu ultimul cozonac?aveam prin casa halva si asa am ajuns sa o folosesc;mi s-a parut cel mai gustos!

mihaelar63 1

10.02.2015, 23:32

daca asta-i soarta retetei hai sa luam masuri )

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21