Cozonac cu nuca in tigaia Dry Cooker

de susu in Dulciuri, 25 Feb 2013 | 2188 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente aluat:
  • 1 kg faina
  • 2 cubulete drojdie proaspata
  • 500 ml lapte gras
  • 200 gr unt
  • 250 gr zahar tos
  • 6 galbenusuri
  • 1vf cutit de sare
  • Esenta rom
  • Coaja de lamaie si portocale
  • 3 plicuri zahar vanilat
  • Rahat
  • Stafide hidratate in coniac
  • Umplutura de nuca:
  • 600 gr nuca
  • 10 linguri rase cacao
  • 600 gr zahar pudra
  • 500-600 ml lapte
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu nuca in tigaia Dry Cooker:

Toate ingredientele in afara de lapte si unt se tin in bucatarie de seara. Faina se cerne de trei ori. Laptele se amesteca cu zaharul, esentele, zaharul vanilat si se pune pe foc pana se topeste zaharul. Aprindem cuptorul si facem cald in bucatarie.

Preparam o maia separat din drojdie, 1 lingurita zahar, 2 linguri faina si 2-3 de lapte. Se acopera si se pune sus pe dulap sa creasca pana isi dubleaza volumul. Facem o gropita in mijlocul fainii cernute amestecate cu sarea si punem maiaua. Topim untul pe foc mic. Frecam galbenusurile cu coaja de citrice si punem stafidele la hidratat in rom si coniac dupa care le scurgem si punem  romul la galbenusuri. Adaugam treptat laptele caldut (nu fierbinte) si framantam aluatul vreo 40 de minute timp in care inmoi mainile in untul topit caldut. Oprim si putin unt pentru a ne ajuta sa intindem aluatul pe masa. Punem in timp ce framantam cubulete de rahat si stafide peste tot in aluat. Asezam bila de aluat intr-un castron mare si curat, o acoperim dupa care o punem cat mai sus la caldura pentru vreo 60 de minute.

Din acest aluat ies doi cozonaci mari.

Nuca se da putin la cuptor dupa care 1/3 se macina si restul se taie bucatele mai mici. Amestecam nuca impreuna cu zaharul, cacaoa si laptele pana obtinem o pasta. Asezam din umplutura pe fiecare aluat si rulam. Se imparte aluatul si compozitia in patru, se aseaza umplutura  pe fiecare aluat intins pe masa de lucru, se ruleaza dupa care se impletesc cate doua. Se pun in forme si se mai lasa la crescut 30-40 de minute. Eu le-am facut in forma rotunda. Se ung cu galbenus si se dau la cuptorul incalzit pentru vreo 30 de minute.

Facem testul cu scobitoarea si cand e gata se stinge focul si se mai lasa putin in cuptorul intredeschis.  

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cozonac cu nuca in tigaia Dry Cooker 206787
retete culinare - Cozonac cu nuca in tigaia Dry Cooker 206788
retete culinare - Cozonac cu nuca in tigaia Dry Cooker 206789
retete culinare - Cozonac cu nuca in tigaia Dry Cooker 206790
retete culinare - Cozonac cu nuca in tigaia Dry Cooker 206791

COMENTARII (7)

Lau 1

25.02.2013, 16:48

fain

laura_n 1

25.02.2013, 16:54

ce pofta imi este de cozonac

mamaieelena 1

10.03.2013, 12:27

excelent

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D