Cozonac cu nuca si cacao

de Gherca Daniela in Dulciuri, 24 Apr 2014 | 3013 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 1 kg faina
  • 2 plicuri de drojdie uscata
  • 600 ml lapte
  • 200g zahar
  • 4 galbenusuri
  • 50 g unt
  • 1 lingurita de sare
  • coaja de lamaie si portocala
  • Pentru umplutura:
  • 4 albusuri
  • 10 lg de zahar
  • 4 linguri de cacao
  • 150g miez de nuca
  • esenta de rom
  • Pentru uns:
  • un ou
  • 1 lingura zahar
  • optional puteti presara mac
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu nuca si cacao:

Pentru inceput am facut maiaua: drojdia am dizolvat-o in 5 linguri de lapte caldut si o lingura de zahar, pe urma am pus 1 lingura de faina si am lasat-o 10 minute.

Intr-un lighean am pus faina cu putina sare, pe urma am pus si maiaua, laptele caldut l-am amestecat cu zaharul si l-am turnat peste faina, apoi ouale, cojile de citrice si am inceput sa framant, adaugand treptat untul topit, dar nu fierbinte. Am framantat pana am obtinut un aluat usor lipicios si l-am lasat la dospit pana si-a dublat volumul.

Apoi am impartit aluatul in 2. Am intins prima foaie in forma dreptunghiulara si am pus jumatate din umplutura. Asa am procedat si cu a 2-a foaie.

Le-am pus in 2 tavi de cozonac, tapetate cu hartie de copt, i-am mai lasat 20 min,  apoi am uns cu oul batut bine cu zaharul si i-am bagat la cuptorul preincalzit pentru 1 ora. 

Cand cozonacii sunt inca fierbinti, facem repede un sirop din apa cu zahar si ii ungem deasupra, pentru a se pastra fraged mai mult timp, iar coaja sa nu fie tare.

Umplutura: Am batut albusurile spuma, apoi am adaugat treptat zaharul, dupa ce s-a topit in totalitate am pus si cacaoa, nuca data prin masina de tocat, (eu am maruntit-o), si pe urma esenta de rom. Amestecam totul cu o lingura de lemn.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu nuca si cacao" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura ''Mami''in forme