Cozonac cu nuca si cacao

de Aletta in Prajituri, 1 Mai 2016 | 564 vizualizari

 

Un cozonac pe care il pregatesc de sarbatori!! Retete de Pasti


HRISTOS A INVIAT!

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 500 g faina
  • coaja de la o lamaie
  • 2 plicuri zahar vanilinat
  • un praf de sare
  • un praf de copt
  • 30 g drojdie
  • 3 galbenusuri
  • 100 ml ulei
  • 250 ml lapte caldut
  • 3 linguri zahar

Pentru umplutura:

  • 3 albusuri
  • 3 linguri de zahar
  • un praf de sare
  • un strop de zeama de lamaie
  • 300 g nuca macinata
  • 2 linguri cu varf de cacao
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu nuca si cacao:

Intr-un bol punem faina,galbenusurile frecate cu 100 ml ulei, "ca la maioneza", laptele impreuna cu drojdia si cele 3 linguri de zahar, care inainte de a fii puse in aluat se lasa la fermentat 15 minute, coaja de lamaie, zaharul vanilinat, un praf de sare,un praf de copt si se framanta cam 20-30 de minute.

O sa rezulte un aluat elastic care nu se lipeste de maini, se bate de masa de cateva ori..

Se pune la crescut, eu l-am lasat o ora.

Se intind 2 foi pe care se intinde umplutura:

Albusurile se bat spuma cu zeama de lamaie si praful de sare,apoi se adauga treptat zaharul si cand bezeaua e ferma se adauga in 2 reprize nuca macinata amestecata cu cacaoa.

Se ung foile si se ruleaza.

Se dau forma cozonacului,impletindu-le.

Se lasa la crescut in tava inca 30 de minute.

Se ung cu galbenus amestecat cu o lingura de lapte.

Se presara cu zahar.

Se baga la cuptor la 180 de grade, cam 50 de minute.

Se face testul cu scobitoarea.

 

 

TIPS-URI

1

daca se doreste se poate adauga zahar si in nuca amestecata cu cacaoa

RETETA IN IMAGINI

Cozonac cu nuca si cacao-0
Cozonac cu nuca si cacao-1
Cozonac cu nuca si cacao-2
Cozonac cu nuca si cacao-3
Cozonac cu nuca si cacao-4
Cozonac cu nuca si cacao-5
Cozonac cu nuca si cacao-6
Cozonac cu nuca si cacao-7
Cozonac cu nuca si cacao-8
Cozonac cu nuca si cacao-9
Cozonac cu nuca si cacao-10

COMENTARII (8)

Rocsi 1

01.05.2016, 21:21

Tare, tare bun este!

Aletta 1

03.05.2016, 09:58

mul;tumesccc

noiinbucatarie 1

03.05.2016, 11:35

ce frumos arata!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04