Cozonac cu nuca si cornuri cu ciocolata a la Miha

de aziz in Dulciuri, 3 Apr 2011 | 6358 vizualizari

 

Nici nu va inchipuiti ce bunatate au iesit eu am facut 2 mini cozonacei pt cosuletul cadou de Paste ,excelent!

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 10 gr drojdie
  • 100 gr zahar
  • 200 ml lapte
  • 60 gr unt
  • 550 gr faina
  • 1/2 lingurita sare
  • coaja rasa de portocala

umplutura:

  • 200gr nuca macinata
  • 50 gr cacao
  • 100 gr zahar
  • o lingurita scortisoara
  • esenta de rom
  • lapte cit sa inmuiem nuca
  • ciolata nuttela
  • pt uns:un ou+2 linguri lapte
  • 2 linguri zahar si putina apa pt uns la scos din cuptor
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu nuca si cornuri cu ciocolata a la Miha:

In primul rind punem toate ingredientele intr-un loc calduros ,pina  ajung  toate la aceeasi temperatura.

Totul trebuie sa fie caldut. Se face o gaura in mijlocul fainii, turnam drojdia amestecata in prealabil cu o lingura de zahar si putin lapte cald,invirtim in mijlocul fainii luind usor de pe margini pina obtinem maiaua, adica un amestec de consistenta smantinii.

Acoperim castronul si-l lasam la crescut 20 minute . batem ouale intre timp, laptele il incalzim si topim zaharul in el.

Untul il incalzim la microunde . scoatem apoi maiaua si adaugam ouale , laptele, sarea si coaja de portocala si framantam

Adaugam apoi untul. o sa obtinem un aluat moale pe care il lasam la crescut acoperit intr-un loc ferit de curent si calduros.

Nuca se amesteca cu cacaua , zaharul si esenta de rom +scortisoara apoi cu laptele cald.

La mine acasa mama mea punea si un albus de ou.

Dupa ce aluatul a crescut, asta insemnind dupa vreo ora asa+-10 min :)), infainam suprafata pe care vom face cozonacul si cornurile ,intindem foaie, umplem cu nuca .

Tava se tine la cuptor in prealabil, se unge cu unt si se presara faina .

Punem in tava si lasam la crescut pina isi dubleaza volumul.

Inainte de a da in cuptor ungem cozonacul si cornurile cu ou batut cu o lingura de lapte,cuptorul la 180 grade ,lasam pina se rumenesc apoi scoatem afara si ungem cu apa cu zahar si acoperim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu nuca si cornuri cu ciocolata a la Miha" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (32)

mena29 1

07.04.2011, 09:02


Felicitari mamicuta harnicuta!

aziz 1

07.04.2011, 11:58

merci draga ,ce importanta ma simt

Miha 1

07.04.2011, 12:19

Dai si tu o cafea la schimb? ))

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cozonac de post