Cozonac cu nuca si mac

de babi5 in Dulciuri, 23 Dec 2013 | 1272 vizualizari

 

Traditionalul cozonac .. cine nu stie sa-l faca !!! . Eu am facut azi dupa o reteta primita de la o vecina a surorii mele.. sa vedem cum imi reuseste nu are cum sa nu fie bun.. zic ..ufffffffff..

 

INGREDIENTE

  • 1 cana de ulei
  • 1 cana de apa minerala
  • 1 cana de lapte
  • sare
  • 400 gr zahar + 3 linguri
  • 2 zahar vaniliat
  • 300 gr nuca
  • 250 gr mac
  • 5 oua
  • esenta rom
  • faina cat cuprinde
  • 1 lamaie
  • un cub de drojdie
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu nuca si mac:

Se pun uleiul, apa, laptele, 3 linguri de zahar, zaharul vaniliat intr-un castron. Drojdia se dizolva in lichidul din castron si se amesteca bine, apoi adaugam coaja de lamaie rasa si faina si incepem sa framantam (am precizat faina cat cuprinde) bine pana devine o coca elastica. Acoperim vasul cu un servet si-l punem intr-un loc calduros pentru 2 ore.

Intre timp macinam nuca si amestecam cu 200 gr zahar si putin lapte, adaugam si romul. Macul il macinam si-l fierbem cu lapte si zaharul (200 gr.) Cand aluatul a crescut il portionam in sase  parti egale, intindem cate o bucata. Pe una punem mac, iar pe cealalta punuem nuca. Rulam fiecare bucata si impletim in doua. Repetam operatiunea pana finalizam aluatul (rezultat 3 cozonaci )

Asezam cozonacii intr-o tava unsa si tapetata cu hartie de copt. Mai lasam 30 minute sa creasca apoi ii ungem cu ou batut amestecat cu putin zahar si o lingura de smantana. Introducem tava in cuptorul incins  la 180 grade. Timp de coacere cca 1 ora.

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

 Ce poate fi mai bun pe masa de Craciun decit cozonacul .. 

2

Un pahar de vin linga este  binevenit

COMENTARII (27)

babi5 1

27.12.2013, 07:24

Multumesc dia sunt si buni dar nu mai sunt

Krystyan Trendy 1

06.01.2014, 08:25

grozav cozonacul

babi5 1

06.01.2014, 14:05

ca la Babi acasa krystyu

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nucă și pastă de măceșe

Foietaj cu nucă...

ieri la 20:21

Mâncare de ciuperci pleurotus cu praz

Mâncare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55