Cozonac cu nuca si rahat

de MIMI in Prajituri, 29 Dec 2009 | 10655 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 350 gr zahar
  • 50 gr drojdie proaspata
  • 1/2 lapte
  • 1 kg faina
  • 150 ulei
  • coaja rasa lamaie
  • esenta de rom
  • un praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu nuca si rahat:

Se freaca ce trei oua intregi cu zaharul si drojdia,dupa care punem laptele caldut.Se amesteca totul bine apoi se presara putina faina deasupra si se pune un prosop si se lasa la temperatura camerei 12 ore.Intre timp se pregateste nuca cu cacao si rahat.A doua zi se pune intr-un lighean faina,uleiul si mirodeniile dupa care punem si compozitia care a stat la temperatura camerei.Se amesteca bine cam 10 minute si este suficient.Aluatul trebuie sa fie moale,iar cand framani ungi palmele cu putin ulei.Compozitia se imparte in doua si se intinde pe masa cu palmele,dupa care punem umplutura de nuca cu rahat si cacao.Ii rasucim si daca coca este moale si nu putem sa o luam cu mana rasturnam pe marginea mesei direct in tava.Inainte de ai bag la cuptor se bate un ou si se unge bine cu o pensula si presaram zahar grunjos.Se tin la cuptor cam 35-45 minute.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cozonac cu nuca si rahat 12814
retete culinare - Cozonac cu nuca si rahat 12815

COMENTARII (6)

MIMI 1

31.12.2009, 16:34

Multumesc!este o reteta usor de facut,si recomand celor care nu au facut pana acum,este imposibil sa nu iasa.

elena1988 1

07.03.2011, 13:38

diaconta 1

08.04.2015, 12:22

La multi ani!!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21