Cozonac cu nuca si stafide

de ela in Dulciuri, 27 Dec 2012 | 3194 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina pentru cozonac Boromir
  • 200 gr unt
  • 50ml ulei
  • 6 oua
  • sare
  • 250 gr zahar pudra
  • 250 ml lapte
  • esenta de vanilie
  • 60 gr drojdie proaspata
  • UMPLUTURA:
  • 150 gr nuca
  • 150 gr cirese uscate
  • 150 gr stafide
  • 3 linguri cacaoa
  • coaja rasa de la o lamaie (eu am pus un plic de la dr Oetker)
  • 1 esenta de rom
  • GLAZURARE:
  • zahar brun
  • 3 galbenusuri
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu nuca si stafide:

Lasam toate ingredientele la temperatura camerei cu cateva ore inainte.Cand incepem prepararea cozonacului sa fie cald in bucatarie.

Amestecam drojdia cu putin lapte caldut(NU FIERBINTE!!!) si cu o lingurita de faina.Lasam la dospit 30minute.

Intr-un castron mai mare cernem faina si presaram in mijloc un praf de sare.

Topim untul in cuptorul de microunde,il lasam sa se racoreasca apoi il amestecam cu uleiul.

Ouale le batem spuma.

In castronul cu faina formam un gol in mijloc in care adaugam ouale batute spuma,zaharul,coaja de lamaie,esenta de vanilie.maiaua si restul de lapte.Adaugam usor untul amestecat cu uleiul.Framantam bine aluatul(eu am folosit mixerul planetar cu carlig),pana se desprinde aluatul de pe degete si se pune la dospit acoperit cu un servet la loc cald cel putin 30minute.Eu l-am pus langa aragazul in care mergea cuptorul.

Macinam nuca pe care o amestecam cu zaharul,cacaoa,esenta de rom si putin lapte,apoi adaugam stafidele si ciresele uscate.

Aluatul crescut il impartim in doua(ies doi cozonaci) si il formam cum vrem,apoi il ungem cu umplutura,il punem intr-o forma termorezistenta,il ungem cu galbenus de ou,lasam la dospit 20minute,il mai ungem cu ou inca o data si presaram desupra zahar brun.

Dam la cuptor la foc potrivit pana se rumeneste frumos.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Cozonac cu nuca si stafide 195398
retete culinare - Cozonac cu nuca si stafide 195400
retete culinare - Cozonac cu nuca si stafide 195401
retete culinare - Cozonac cu nuca si stafide 195402
retete culinare - Cozonac cu nuca si stafide 195403
retete culinare - Cozonac cu nuca si stafide 195404
retete culinare - Cozonac cu nuca si stafide 195406
retete culinare - Cozonac cu nuca si stafide 195407
retete culinare - Cozonac cu nuca si stafide 195408
retete culinare - Cozonac cu nuca si stafide 195409
retete culinare - Cozonac cu nuca si stafide 195410
retete culinare - Cozonac cu nuca si stafide 195426
retete culinare - Cozonac cu nuca si stafide 195427
retete culinare - Cozonac cu nuca si stafide 195428
retete culinare - Cozonac cu nuca si stafide 195429
retete culinare - Cozonac cu nuca si stafide 195430
retete culinare - Cozonac cu nuca si stafide 195431
retete culinare - Cozonac cu nuca si stafide 195432
retete culinare - Cozonac cu nuca si stafide 195433
retete culinare - Cozonac cu nuca si stafide 195435

COMENTARII (26)

gaby_duceag 1

28.12.2012, 15:44

eluco, intreaba cineva pe fb, cat ulei?

ela 1

28.12.2012, 16:25

50ml ulei,am omis

ionicaw 1

28.12.2012, 21:56

La mulţi ani Bucătăraş

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S