Cozonac cu nutella

de Rux in Prajituri, 2 Mai 2011 | 8367 vizualizari

 

Da daaaa cu nutella...delicios! Reteta este tot cea de la ianculubita pentru aluat ( multumesc din nou draga mea) cu modificarile facute de mine( am postat la pasca traditionala (reteta) si de data aceasta facut la modul cel mai simplu si rapid...fara mixer, fara prea mult framantat...iar rezultatul sper sa va placa...eu garantez ca e grozav!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina( si inca putina in plus in cazul in care se cere la framantat)
  • 500 gr zahar
  • 1 pachet unt
  • 100 gr ulei palmier
  • 400 gr iaurt
  • 6 oua
  • arome: vanilie, coaja de portocala, coaja de lamaie
  • 2 pliculete drojdie uscata
  • un praf sare
  • 1 borcan mic de nutella( pentru doi)
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu nutella:

Avem nevoie de toate ingredientele la temperatura camerei, este foarte important.

De aceasta data, am folosit modul cel mai rapid de a face cozonac:

1 Cernem faina in vasul de framantat.

2. Adaugam pe rand toate ingredientele:, drojdia( pentru ca am pus uscata nu a fost nevoie sa o dizolv), zaharul, sarea, aromele, ouale, untul, uleiul, si incepem sa framantam amestecand si iaurtul. Este foarte posibil sa mai fie nevoie de putina faina, framantam pana nu se mai lipeste de mana...nu dureaza mult.

3. Acoperim cu un servet si lasam la dospit la loc cald in bucatarie pana isi dubleaza volumul.

4. Eu am facut si o pasca astfel ca aluatul l-am impartit in doua bucati mai mari si una mai mica( pentru pasca), pentru cozonac eu am tavi mari si atunci dintr-un kg imi ies 3...daca tavile sunt mai micute si nu faceti pasca, din cantitate pot iesi 4 cozonacei.

5. Intindem bucata de coca direct pe foaia pergament si o ungem cu nutella( 1/2 borcan mic), apoi rulam cozonacul.

7. Punem in tava cu tot cu foaia de copt si mai lasam 30-45 de minute la crescut pana ajung in marginea tavii. Ungem apoi cu galbenus de ou.

8. Coacem in cuptorul incins in prealabil la 180 grade pentru 30-35 de minute.

 

RETETA IN IMAGINI

Cozonac cu nutella-0
Cozonac cu nutella-1
Cozonac cu nutella-2
Cozonac cu nutella-3
Cozonac cu nutella-4
Cozonac cu nutella-5
Cozonac cu nutella-6
Cozonac cu nutella-7

COMENTARII (125)

Rux 1

05.05.2011, 10:24

susu 1

05.05.2011, 13:01

Ce bine ca ai pus si sectiune, acum pot sa servesc

Rux 1

05.05.2011, 17:58

Multumesc Susu...vizita ta ma bucura mult...serveste cu drag

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04