Cozonac cu nutella

de RuxyRux in Prajituri, 2 Mai 2011 | 14686 vizualizari

 

Da daaaa cu nutella...delicios! Reteta este tot cea de la ianculubita pentru aluat ( multumesc din nou draga mea) cu modificarile facute de mine( am postat la pasca traditionala (reteta) si de data aceasta facut la modul cel mai simplu si rapid...fara mixer, fara prea mult framantat...iar rezultatul sper sa va placa...eu garantez ca e grozav!

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina( si inca putina in plus in cazul in care se cere la framantat)
  • 500 gr zahar
  • 1 pachet unt
  • 100 gr ulei palmier
  • 400 gr iaurt
  • 6 oua
  • arome: vanilie, coaja de portocala, coaja de lamaie
  • 2 pliculete drojdie uscata
  • un praf sare
  • 1 borcan mic de nutella( pentru doi)
Portii: 3
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Cozonac cu nutella:

Avem nevoie de toate ingredientele la temperatura camerei, este foarte important.

De aceasta data, am folosit modul cel mai rapid de a face cozonac:

1 Cernem faina in vasul de framantat.

2. Adaugam pe rand toate ingredientele:, drojdia( pentru ca am pus uscata nu a fost nevoie sa o dizolv), zaharul, sarea, aromele, ouale, untul, uleiul, si incepem sa framantam amestecand si iaurtul. Este foarte posibil sa mai fie nevoie de putina faina, framantam pana nu se mai lipeste de mana...nu dureaza mult.

3. Acoperim cu un servet si lasam la dospit la loc cald in bucatarie pana isi dubleaza volumul.

4. Eu am facut si o pasca astfel ca aluatul l-am impartit in doua bucati mai mari si una mai mica( pentru pasca), pentru cozonac eu am tavi mari si atunci dintr-un kg imi ies 3...daca tavile sunt mai micute si nu faceti pasca, din cantitate pot iesi 4 cozonacei.

5. Intindem bucata de coca direct pe foaia pergament si o ungem cu nutella( 1/2 borcan mic), apoi rulam cozonacul.

7. Punem in tava cu tot cu foaia de copt si mai lasam 30-45 de minute la crescut pana ajung in marginea tavii. Ungem apoi cu galbenus de ou.

8. Coacem in cuptorul incins in prealabil la 180 grade pentru 30-35 de minute.

Daca ti-a placut reteta noastra "Cozonac cu nutella" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (125)

RuxyRux 1

05.05.2011, 10:24

susu 1

05.05.2011, 13:01

Ce bine ca ai pus si sectiune, acum pot sa servesc

RuxyRux 1

05.05.2011, 17:58

Multumesc Susu...vizita ta ma bucura mult...serveste cu drag

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Noire